Namil Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Bardzo proszę o pomoc dotyczącą wymiany oleju.Jak to zrobić krok po kroku,aby niczego nie zepsuć.Jaki wlać olej i ile?Powiedzcie również jak wymienić płyn w chłodnicy?Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi_V1 Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Ile i jaki masz w książce serwisowej napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 http://www.samodzielnie.pl/artykul/chlodni...otocyklu-5.html A z olejem to prosze Cię... Nie bądź śmieszny... W takim wieku nie wiesz jak wymienić olej... :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namil Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 No niestety nie wiem.To mój pierwszy motocykl i nigdy tego nie robiłem.Niestety nie posiadam też książki serwisowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczek151 Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Robisz rundkę dookoła wieży kościelnej na moto. Gasisz stawiasz na nóżce, spuszczasz stary olej. Poszukaj zapewne na którymś z boków będzie się wyróżniała duża śruba spustowa. Tylko odkręcaj to ostrożnie żeby się nie poparzyć olejem, bo on dosyć porządnie chluśnie z tej śruby. Następnie czekasz aż ścieknie. Gdy już to się stanie wykręć filtr oleju, także uważaj on będzie pełny oleju. Wkręcasz nowy filtr oleju, zakręcasz śrubę spustową (polecam wymienić podkładkę miedzianą która na pewno będzie na tej śrubie). Wlewasz prze wlew, ilość oleju którą znajdziesz w googlach :) Operacja wręcz banalna więc nie powinieneś nic zepsuć. Tomek ps. śrubę spustowa dokręcaj z wyczuciem, co gwintu nie zniszczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Wszystko krok po kroku jak napisał user wyżej serwisówke łykaj z tąd z ang są wszystkie chyba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Cześć. W pierwszej kolejności powinienneś przeczytać serwisówkę. Tu ją możesz zassać http://thepit.shacknet.nu/honda/ Znajdziesz w niej rozdział poświęcony wymianie oleju. :lalag: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namil Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Dzięki za wyrozumiałość i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Małe sprostowanie. Śruba spustowa niekoniecznie znajduje się na którymś boku. Może też byc w misce olejowej pod spodem silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namil Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Już prawie wszystko wiem.Jeszcze jedno pytanie.Gdzie jest filtr oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Ja mam za kolektorami na przodzie moto ... a ja mam pytanie jeszcze takie ogólne po wymianie oleju filtra odpalamy moto i moto musi sobie pochodzić ileś tam czasu i dopiero można latać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Dobrze by było żeby moto pochodziło jakieś pół minuty na wolnych ,żeby nowy olej dotarł wszędzie.Warto jeszcze zgasić odczekać chwilę i sprawdzić jego poziom,jeśli jest ok to można jechać. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi