boszat Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Witam . Mam taki problem w mojej CeBuli ( Honda CB 500 PC 26 96r ) po każdym wyjeździe czuje olej na kapie od silnika ... nie jest to żaden mega wyciek ale czuć olej ...;/ Niby zlokalizowałem gdzie jest wyciek ale wydaję mi się on bardzo dziwny ... Moje pytanie brzmi tak czy jest możliwe żeby olej wydobywał się spod śrubki trzymającej kapę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Możliwe jak ktos rzeźbił w gnieździe śruby albo jak śruba jest juz zmasakrowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Możliwe, jeśli uszczelka jest do d*, źle docięta (brak materiału wokół miejsca na śrubę) lub został złożony na sam silikon. Znam ten problem... Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 jak składasz na sam sylikon to nic sie nie poci tyle ze zawsze pakuje nowe śruby w miare mozliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi