Peterek Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam, przeczytałem wszystko na forum temat oleju do teleskopów z przodu i nie znalazłem informacji dla mnie. W manualu napisane jest, że ATF (olej do skrzyń automatycznych) ma byc i tak sobie pomyślałem, że przez te 25 lat może coś uległo zmianie na lepsze. Lagi stoją puste z wymienionymi uszczelniaczami i tu moje pytanie: co wlać? Skłaniam się ku 15W, ale wole poczekać na Wasze opinie. dzięki za odpowiedzi pozdro peterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Ja juz wiele razy wlewałem 15W można go kupić na każdej składnicy z olejami i nie było z nim problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Ja juz wiele razy wlewałem 15W można go kupić na każdej składnicy z olejami i nie było z nim problemów Tak, ale czy 15W będzie dobrym zamiennikiem dla AFT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Oleje do skrzyń automatycznych sa olejami droższymi i z wyżej pułki także olej do amortyzatorów 15w będzie tańszym zmienikiem a czy lepszym raczej nie ale to juz sami użytkownicy powinli zadecydować bo w niejednym warsztacie po wymianie uszczelniaczy leje się ten tańszy a klient nie patrzy i nie pyta :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 ATF z rafinerii Lotos bądź z orlenu kosztuje ok 15 pln za litr...majątek :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludwicjusz Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Peterek, się ozwij to Ci kupię motula przeznaczonego do lag 15W za właśnie coś w okolicy tej kwoty. I po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Kolega na szczęście tylko z litr kupi i starczy to nie majątek co innego do skrzyni 10 litrów to już jest majątek 25zł za litr elfa ale to nie te forum żeby o skrzyniach pisać :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Wlej 10W, bo jest bardziej zbliżony do ATF, który jest ok. 7,5W. Chyba, że chcesz osiągnąć większą sztywność zawiechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Peterek, się ozwij to Ci kupię motula przeznaczonego do lag 15W za właśnie coś w okolicy tej kwoty. I po problemie Dziś kupiłem 15W Motula za 30- coś tam. Nie majątek. Będę miał twardziej i o to mi chodzi. Dzięki wszystkim za odzew. pozdro peterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi