kryza1 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Witam mam problem z aprilla rally kopci mi na bialo kupilem ja od kolegi ,byla na dotarciu (po remoncie) i nie wiem gdzie sie reguluje dawke oleju.Czy ktos moze mi napisac gdzie sie znajduje bo ja niemam pojecia,gaznik ma tylko dwie srubki od obrotow i powietrza chyba.Od zbiornika oleju idzie rorka do silnika a potem do gaznika.piscie z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDragon Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Płyn chłodniczy przedostaje sie do układu tłokowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryza1 Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 a mozna tak jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Nie mozna. Doprowadzi to do zararcia silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 a który masz rocznik tej Aprilki? Bo starsze modele były chłodzone powietrzem..... masz soczewkowe światła czy zwykłe? Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 (edytowane) Wymiana uszczelni pod głowica załatwi sprawę No właśnie tego żeśmy nie uwzględnili czym to jest chłodzone Ale kolega kamilp7 nie zareagował na pierwsza wypowiedz kolegi TDragon o płynie chłodniczym Edytowane 27 Lutego 2009 przez nissan556 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 to ze nie zareagował może znaczyć dwie rzeczy ..... albo ma LC albo nie wie jakie ma :D :P Jak jest LC to głowica albo uszczelka... w najgorszym wypadku pęknicie cylindra.... jak powietrzak to dym nie jest bały a niebieskawy :P i to olej... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Ale o co wam chodzi :P odpowiedzialem tylko ze nie mozna tak jezdzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli98lite Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 kamilp7 napisał: Nie mozna. Doprowadzi to do zararcia silnika... Nie do zatarcia, a do spęczenia lub pęknięcia korbowodu, gdy za dużo wody dostanie się w komorę spalania i zrobi się tzw. poduszka wodna (pod warunkiem, że silnik jest chłodzony cieczą) :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 No chyba ze tak... a ja bylem zawsze przekonany ze mozna tak zatrzec silnik xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryza1 Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 silnik jest chlodzony ciecza,lampy ma soczewki z przodu.Rozebralem dzis glowice i cylinder i w glowicy znajduja sie dwie uszczelki (niewiem jak sie fachowo nazywa oring gumowe)a z tego co wiem to miedzy glowica i cylindrem powina byc dodatkowo uszczelka aluminiowa.Czy moze sie myle odpiszcie dzieki ajeszcze jedno czy ktos wie gdzie moge kupic czesci w okolicach krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Tam nie ma być żadnej uszczelki metalowej. Tylko o-ringi. Ewentualnie można dotrzeć powierzchnię stykową cylindra i głowicy. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryza1 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Dzieki panowie za pomoc juz wszystko wiem (prawie wszystko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi