Sadriss Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Zachciało mi się ostatnio wymienić świece i sprawdzić filtr powietrza w mojej R6 i tu zonk. mój amor skrętu przeszkadza w zdjęciu baku :banghead: i stąd moje pytanie, skąd wziąć klucz do odkręcenia nakrętki główki ramy? ew. jakieś domowe metody jak to zrobić? ew numer 2, gdzie w Łodzi zdejmą mi to i pozwolą ocenić filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Klucz można zamówić najtaniej wyjdzie zamówienie od Covala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadriss Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Klucz można zamówić najtaniej wyjdzie zamówienie od Covala. A kto to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) skąd wziąć Kupić w sklepie. Albo pojechać do warsztatu jak nie ogarniasz tak podstawowych spraw. Edytowane 24 Lutego 2009 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadriss Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Kupić w sklepie. Albo pojechać do warsztatu jak nie ogarniasz tak podstawowych spraw. Pawcio, nie trolluj.... Nie wiem gdzie to kupić, nakrętka wygląda dziwnie, wiec sie pytam gdzie to kupic, nie kazdy ma serwis firmowy za darmo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 coval to firma mozesz sobie zamówić klucz jaki tylko chcesz. Zreszta Yato prowadzi warsztatówke i ma katalog pieknie narysowane wzory kluczy da sie zamówić jedna sztuke cenny konkurencyjne jak nie dorobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadriss Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Na swoje usprawiedliwienie dodam, ze R6 miała/ma taka zwykła nakrętkę w kalibrze 36mm a moja ma inna, jakby kwadratowa ze scietymi rogami i w dodatku nakrętka-kapturek (nie wiem jak to prawidłowo nazwać) dlatego wymiekłem. Myślalem ze ten typ tak ma, a tu okazuje sie że nakrętka jest po "tuningu". No nic, spróbuje zwyklym kluczem nasadkowym. Może złapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 To, że ma inny kształt niczego nie oznacza. Musisz kupić tylko odpowiednio drobną nasadkę (o ile pamiętam dwunastokątną), przedłużkę i jakąś pokrętkę do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 i klucz dynamometryczny żeby potem to skręcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 To się przyda zawsze, szczególnie jak się nie ma praktyki i wyczucia. Ale można się obyć bez niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadriss Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 To się przyda zawsze, szczególnie jak się nie ma praktyki i wyczucia. Ale można się obyć bez niego. Klucz jest :) tylko sprawdze czy obsługuje odpowiedni moment. Myślałem że do tej nakrętki potrzebny fikuśny klucz specjalny numer 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Powiem Ci tak - tego nie wiem, co jej nie widzę :). Jakbyś zrobił fotkę, było by łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadriss Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Powiem Ci tak - tego nie wiem, co jej nie widzę :). Jakbyś zrobił fotkę, było by łatwiej. Fotke zrobie, w weekend, bo bede wtedy na zimowisku motocykla :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi