Mario_PL Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 (edited) witam mam zamiar oddać głowice do dotarcia zaworów i wymiany uszczelniaczy i teraz mam pytanie czy po tym zabiegu musze robic regulacje zaworów czy wystarczy ze zamontuje głowice dodam ze chodzi tu o zawory płytkowe . Regulowałem na końcówkę sezonu i moto w sumie nie jeździło po regulacji i nie wiem teraz czy będę musiał na nowo regulowac czy wystarczy wsadzić głowicę i tyle Edited February 6, 2009 by Mario_PL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wueska Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 tak bedziesz musiał, dotarcie zaworów = ze zmniejszeniem luzu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ventura Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 A poza ustawieniem zaworów istnieje duże prawdopodobieństwo że owe zawory będą ostre jak żyletki i będziesz musiał je wymienić. A tak właściwie poco chcesz je docierać skoro do wymiany masz same uszczelniacze? Generalnie istnieje szansa że obędzie sie bez regulacji zaworów, zależy jaką tolerance mają szczeliny. W gixerze 600 z tego co pamiętam był duży poślizg na przerwie zaworowej ale jak jak jest u ciebie to nie wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts