nowak Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 no jaaaaaa wlasnie sobie sciagnalem R1, razem z instrukcja.... to jest masakrycczne!!! ile nad tym siedziales? kurcze, podziwiam Cie, nie wiem czy dam rade, wyglada na cholernie trudne. Powiedz jakiego kleju uzywales... jaki kupic zeby nie byl za drogi i zeby byl dobry? Nie wiem czy sie smiac czy plakac... chyba w to wchodze ale nie wiem czy sie szybko nie poddam :D nie mam cierpliwosci do takich rzeczy :D pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Ja tam smarowałem klejem marki "Klej szewski" I wychodzi nawet wporzo. Nie marze się i szybko łapie. Jeszcze nie skończyłem ale jak narazie jestem zadowolony z postępów :D Jak mam w perspektywie zrobienie silnika albo razmy z R1 czy powycinanie "nadkładek" z opon to mi sie odechciewa, ale pare dni przerwy i znowu sie za to wezme. :D Szkoda że nie mają jakiś Endurasów np DT LC2 hehe :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
96robert Opublikowano 1 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2004 Cześć Mistrzowie!...dająć mojego posta o tych modelach nie liczyłem, że kogoś to zainteresuje. W przeszłej młodości człowiek coś tam sklejał, statki czołgi samoloty, i cholera ubolewałem, że nikt nie projektuje papierowych modeli motocykli.I nareszcie są!!! :D To jest fajny temat aby zbudować coś własnego, streeta lub ratbika. Przecież nie musisz od razu robić seryjnego sprzeta, nie?! Masz koła, silnik, ramę, no zbiornik - aresztę robisz sam! :D A co do kleju to wszelkie kleje superglut szybkiego łączenia są dobre do łączenia lusterek, kierunków w tym modelu. Dalej: jak już wytniesz części to warto przed sklejeniem brzegi części pociągnąć czarnym markerem, nie będzie widać białych krawędzi kartki, np na oponie. Dałem też węże hydrauliki z oprawek kabelka 1.5mm.Ramę pociągnełem srebrolem, a na koniec bezbarwny Acryl Lack w sprayu coby kolorki były żywsze i wilgoć nic nie zwichrowała. pozdrawiam, robert.96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi