pluto2202 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 witam. czy fazer i r6 lub fzr ma taka sama skrzynie? chodzi mi o wymianę drugiego biegu ale zastanawiam się czy nie lepiej kupić drugiej skrzyni np od r6. czy to nie będzie różnicy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 ściągnij sobie serwisówki od tych motorów i sprawdzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 witam. czy fazer i r6 lub fzr ma taka sama skrzynie? chodzi mi o wymianę drugiego biegu ale zastanawiam się czy nie lepiej kupić drugiej skrzyni np od r6. czy to nie będzie różnicy? pozdrawiam Fzs ma taką samą skrzynie jak thundercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) ptaq jesteś pewien? Edytowane 4 Lutego 2009 przez ernestZL Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) do roku 2003 silnik w fazerze był od cata, ale w 2004 roku włożyli od r6. więc pytanie do założyciela tematu który rocznik motocykla i trzeba sprawdzić przełożenia czy są takie same. pozdrawiam Edytowane 4 Lutego 2009 przez motobandyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) Autor tematu w tytule postu pyta o FZS więc pewnie chodzi mu o model do 2003. Nowy model Fazera już nie miał tego oznaczenia. ptaq jesteś pewien? Z tego co wiem silnik oprócz zmian w głowicy i gaźnikach jest taki sam. Przełożenia się minimalnie różnią, ale zmiana jest na tylnej zębatce która w thundercacie ma 1 ząb mniej - w wyniku czego w fazerze biegi są nieco "ciaśniej" zestopniowane. Myślę że bez problemu da się przełożyć całą skrzynię z thundercata do fazera i będzie wszystko Ok - choć przyznam szczerze że nie robiłem tego więc na 100 % nie wiem. Osobiście szukałbym używanego silnika ( lub ew. skrzyni) do fazera - po co kombinować z innymi, jeżeli na allegro jest zawsze kilka sztuk silników do FZS-sa. pozdro Edytowane 4 Lutego 2009 przez ptaq_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi