Jump to content

No i stalo sie :)

Szpakos
 Share

Recommended Posts

oto moja luba, na imie jej suzi :P

z dniem dzisiejszym stalem sie jej oficialnym wlascicielem :D

Moja Suzi GSXR 600 K6

Ps. juz ja dosiadalem ale niestety testujac maszyne na ulicy mijalem sie z radiowozem policyjnym i spekalem :| po 10min wrocilem do domku. Jeszcze nie mam prawka ani ubezpieczenia wiec musi poczekac ze 2-3 tygodnie na oficialny wypad poza miasto. Poza tym maszyna jak na moje pierwsze moto super, nie za mocna do opanowania -takie moje pierwsze wrazenia.

Niestety jest troszke za wysoko ustawiona i musze ja obnizyc bo siedzac na niej nie stoje calymi stopami tylko palcami na wyprostowanych na maxa kolanami. Chcialbym obnizyc ja tak abym mial lekko ugiete kolana i stal calymi stopami :D

wie ktos jak to zrobic??? posiada ktos jakis szczegolowy opis/instrukcje??? bo ja z mechaniki jestem noga ale moze dalbym rade to zrobic sam w domq

oto moja luba, na imie jej suzi :P

z dniem dzisiejszym stalem sie jej oficialnym wlascicielem :D

Moja Suzi GSXR 600 K6

Ps. juz ja dosiadalem ale niestety testujac maszyne na ulicy mijalem sie z radiowozem policyjnym i spekalem :| po 10min wrocilem do domku. Jeszcze nie mam prawka ani ubezpieczenia wiec musi poczekac ze 2-3 tygodnie na oficialny wypad poza miasto. Poza tym maszyna jak na moje pierwsze moto super, nie za mocna do opanowania -takie moje pierwsze wrazenia.

Niestety jest troszke za wysoko ustawiona i musze ja obnizyc bo siedzac na niej nie stoje calymi stopami tylko palcami na wyprostowanych na maxa kolanami. Chcialbym obnizyc ja tak abym mial lekko ugiete kolana i stal calymi stopami :D

wie ktos jak to zrobic??? posiada ktos jakis szczegolowy opis/instrukcje??? bo ja z mechaniki jestem noga ale moze dalbym rade to zrobic sam w domq

W katalogu Louisa widziałem takie specjalne cześci dzięki którym obniża się tylne zawieszenie. Ile masz wzrostu???

hmm w dowodzie 174 :P

ale tak na serio cos miedzy 170-172 (trudno mi powiedziec bo mierzylem sie na scianie) :P czyli to tak w przyblizeniu...

Ps. patrzac na tyl motocykla (na amortyzator) jest tam taka duza sruba/nakretka i widac ze nie jest skrecona na maxa a wyglada to tak jakby wlasnie nia sie obnizalo moto - ale moge sie mylic bo przygladalem sie tylko kilkanascie sekunda moja wiedza na temat moto jest zerowa :D

jak wyzej... :) nie mam prawka ani ubezpieczenia :) w razie kontroli mialbym przeje***e :( w UK sa bardzo wysokie kary za takie przewinienia :/ niestety...

To trza cuś z tym zrobić bo chyba nie zamierzasz robić kleksa w spodniach na widok każdego policjanta? Na proszek do prania nie zarobisz :biggrin:

• 1 month later...

motorem juz sie pochwalilem :)

teraz chwale sie zdanym egzaminem na prawo jazdy :)

wlasnie dzis zdalem prawko, za pierwszym razem w UK :D:D:D:D

od dzisiaj moge juz legalnie latac swoja czarnulką :)

A robiles jakiegos quota na gsxr600k6 ???\

Daj znac ile Cie policzą, 1x cena motocykla czy moze 2x :>

Ja w tamtym roku, (prawko mialem juz rok 24lata) kuppilem w londynie 1000rr i zadna firma nie chciala mnie ubezpieczyc. A jak znalazlem w koncu to byl chyba ebikeinsurance.co.uk czy jakos tak to quota mi dali na yyy cos powyzej 10 000 funtów hehe.

No to zeby dojechac do polski i miec jakis papier kupilem na maxymalne znizki na date wydania mojego prawka katA (7lat) i za jeden miesiac policzyli mnie 80 pare funtow.

Aha, wszedzie poza Londynem jest napewno taniej

Powodzenia

Edited by moto_bandyta

moto ubezpieczylem jeszcze przed zdaniem na prawko w H&R

Ubezpieczenie kosztowalo mnie 800funtow, z tym ze w ubezpieczenie mam wliczone dodatkowo 4 opcje. Normalna cena to 600funtow za TPF&T, za TPF 300funtow. Opcje ktore wybralem to ubezpieczenie od smierci i inwalidztwa do 100 000poundow, ubezpieczenie kombinezonu wraz z helmem :) zwrot Excessa w razie wypadku i czwartej juz nie pamietam :P

Mozliwe ze w przyszlym roku zmienie moto na R1 albo GSXR-a 1000, jesli ubezpieczenie bedzie mnie dalej tyle kosztowac to zabiore moto do polski i tam ubezpiecze :D