qurim Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Scansol jest wporzo chociaż nie taki najlepszy. W UK korzystałem z czegoś zwanego Strypit (Strip It) i na ramie roweru działało po 10 sekundach już. Koła w Suzie robiłem na sucho czyli samym papierem. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazur Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 W wielu motocyklach felgi malowane są proszkowo fabrycznie. Nie trzeba usuwać lakieru do gołego, wystarczy zmatowaći wyrównać starą wartwę (odpryski rozszlifować) papierem ściernym i daćdo proszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 jestes pewien ze na stary lakier złapie proszek?? sporo rzeczy malowalem tym sposobem i zawsze byl problem z pozostalosciami starej farby. tak na prawde tylko piaskowanie dawalo poządany efekt. Nie mowie ze sie nie da ale nie wiedzialem o tym. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazur Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 jestes pewien ze na stary lakier złapie proszek?? sporo rzeczy malowalem tym sposobem i zawsze byl problem z pozostalosciami starej farby. tak na prawde tylko piaskowanie dawalo poządany efekt. Nie mowie ze sie nie da ale nie wiedzialem o tym. spoko spoko, malowałem kilka felg w ten sposób i zawsze było OK, trzeba tylko dobrze dotrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 w sumie warstwa proszku jest dosyc gruba i powinna pokryc niedoskonalosci. swoja droga myslalem ze sie nie złapie na lakier tylko na żywy metal. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Lakier złapie do starej farby. Teoretycznie bo np. japońcy mogli użyć jakiegoś magicznego proszku i w piecu zamiast się zlać ładnie to wyjdzie jakaś kupa z tego. :biggrin: Taka loteria. Poza tym, 2 warstwy proszku to już sporo i przy zakładaniu opon może odprysnąć, będzie kaszana wtedy. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelmerro Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 w sumie warstwa proszku jest dosyc gruba i powinna pokryc niedoskonalosci. swoja droga myslalem ze sie nie złapie na lakier tylko na żywy metal. ja tam tez słyszałem jak Ci lakiernicy mi pomalowali felgi zeby zedrzec starą farbe bo sa różne farby lakiery proszkowe ktróre sie wygrzewa w róznych temperaturach, jak macie lakier proszkowy co był bygrzewany w piecu do 150 st C, to po pomalowaniu innej marki lakierem co wymaga 200 st C, po prostu odpysnie i sie złuszczy, chociaz róznie bywa z alumiowymi sprawami zalezy tez od aluminium czy to miaszanina czy czysty aluminium, wiadomo i potwierdzone to jest ze przy wysokiej temp nawet przy 180 st C, niektóre aluminium gazuje i powtają tak kagby zbrubienia i pechcerzyki maleńkie powietrza ( gazu), i wtedy taki materiał nie wyglada zbyt atrakcyjnie, tam mam na feldze jednej taka niedoskonałość o srednicy ok 2 cm, ale podobno to sie zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi