kamis-a Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 ej mam taki problem: nie znam sie w ogóle na mechanice motocyklowej i zastanawiam sie czy zapchany gaznik moze byc przyczyna trudnosci z odpalaniem, przerywaniem gazu podczacs jazdyitp. a jeslii nie to co to moze byc za przyczyna aha dodam jeszcze ze jak juz moto odpali to potem pare razy odpali i potem nihu** :evil: motorek to cr 125 97'. prosze pomocy bo sezon tusz tusz a nie mam czym jezdzic bo ojciec mi swojej 250f nie chce dac:/ :icon_rolleyes: ej mam taki problem: nie znam sie w ogóle na mechanice motocyklowej i zastanawiam sie czy zapchany gaznik moze byc przyczyna trudnosci z odpalaniem, przerywaniem gazu podczacs jazdyitp. a jeslii nie to co to moze byc za przyczyna aha dodam jeszcze ze jak juz moto odpali to potem pare razy odpali i potem nihu** :evil: motorek to cr 125 97'. prosze pomocy bo sezon tusz tusz a nie mam czym jezdzic bo ojciec mi swojej 250f nie chce dac:/ :icon_rolleyes: aha no i z popychu jakos pujdzie go odpalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Najpierw zmień świece, jeżeli nie pomoże to czyszczenie gaźnika, następnie sprawdzenie kompresji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamis-a Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 swieca jest nówka wymieniałem ale nie pomaga :evil: a kompresje jak sprawdzic?? :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Manometrem wykręcasz świece i wkręcasz w jej miejsce, później gaz na maxa i kopiesz. Jeżeli go nie posiadasz podjedź do warsztatu samochodowego, sprawdzą ci za kilka zł. Ale najpierw wyczyść gaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek09 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 czemu zamiast pytać nie sprawdziłes jeszcze gaznika? przy okazji sprawdź kranik, i co to w ogóle za nazwa tematu ? :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamis-a Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 czemu zamiast pytać nie sprawdziłes jeszcze gaznika? przy okazji sprawdź kranik, i co to w ogóle za nazwa tematu ? :eek: nei spradziłem gaznika bo ostatnio jak sprawdzałem to go zjeb***m a nazwa tematu bo musze szybko wiedziec jutro motor zaprowadze do znajomego zeby mi gaznik przeczyscił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 jeśli chodzi o przerywanie podczas jazdy to miałem podobny problem, ale po powrocie do domu wyczyściłem gaźnik i jak ręką odjął napisz jak już kumpel Ci go wyczyści - najprawdopodobniej to pomoże napisz jaszcze jakie to są te przerywania wg Ciebie - czy moto na chwile się dusi od czasu do czasu czy dusi się za każdym razem jak mu odkręcasz ps: czemu napisałeś że masz cr 125, yz250f skoro jak mówisz tata Ci tego drugiego nie daje:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyder84 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 sprawdz kranik a potem gaznik a na koncu kompresje pozdro :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamis-a Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 jeśli chodzi o przerywanie podczas jazdy to miałem podobny problem, ale po powrocie do domu wyczyściłem gaźnik i jak ręką odjął napisz jak już kumpel Ci go wyczyści - najprawdopodobniej to pomoże napisz jaszcze jakie to są te przerywania wg Ciebie - czy moto na chwile się dusi od czasu do czasu czy dusi się za każdym razem jak mu odkręcasz ps: czemu napisałeś że masz cr 125, yz250f skoro jak mówisz tata Ci tego drugiego nie daje:P muli go za kazdym razem co mu daje piz*e ale bardziej mnie martwi to odpalanie ma ktos moze instrukcje jak wyczyscic gaznik?? :icon_rolleyes: ps. ojciec mi nie daje jezdzic na yzf bo najpierw ta musze sprzedac taka karta przetargowa :icon_mrgreen: co nie znaczy ze nie jezdze czasem jak go nie ma albo jest w dobrym humorze :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi