Jump to content

pomocy!!

kamis-a
 Share

Recommended Posts

ej mam taki problem: nie znam sie w ogóle na mechanice motocyklowej i zastanawiam sie czy zapchany gaznik moze byc przyczyna trudnosci z odpalaniem, przerywaniem gazu podczacs jazdyitp. a jeslii nie to co to moze byc za przyczyna aha dodam jeszcze ze jak juz moto odpali to potem pare razy odpali i potem nihu** :evil: motorek to cr 125 97'.

prosze pomocy bo sezon tusz tusz a nie mam czym jezdzic bo ojciec mi swojej 250f nie chce dac:/ :icon_rolleyes:

ej mam taki problem: nie znam sie w ogóle na mechanice motocyklowej i zastanawiam sie czy zapchany gaznik moze byc przyczyna trudnosci z odpalaniem, przerywaniem gazu podczacs jazdyitp. a jeslii nie to co to moze byc za przyczyna aha dodam jeszcze ze jak juz moto odpali to potem pare razy odpali i potem nihu** :evil: motorek to cr 125 97'.

prosze pomocy bo sezon tusz tusz a nie mam czym jezdzic bo ojciec mi swojej 250f nie chce dac:/ :icon_rolleyes:

aha no i z popychu jakos pujdzie go odpalic

Manometrem wykręcasz świece i wkręcasz w jej miejsce, później gaz na maxa i kopiesz. Jeżeli go nie posiadasz podjedź do warsztatu samochodowego, sprawdzą ci za kilka zł. Ale najpierw wyczyść gaźnik.

czemu zamiast pytać nie sprawdziłes jeszcze gaznika? przy okazji sprawdź kranik,

i co to w ogóle za nazwa tematu ? :eek:

nei spradziłem gaznika bo ostatnio jak sprawdzałem to go zjeb***m a nazwa tematu bo musze szybko wiedziec

jutro motor zaprowadze do znajomego zeby mi gaznik przeczyscił

jeśli chodzi o przerywanie podczas jazdy to miałem podobny problem, ale po powrocie do domu wyczyściłem gaźnik i jak ręką odjął

napisz jak już kumpel Ci go wyczyści - najprawdopodobniej to pomoże

napisz jaszcze jakie to są te przerywania wg Ciebie - czy moto na chwile się dusi od czasu do czasu czy dusi się za każdym razem jak mu odkręcasz

ps: czemu napisałeś że masz cr 125, yz250f skoro jak mówisz tata Ci tego drugiego nie daje:P

jeśli chodzi o przerywanie podczas jazdy to miałem podobny problem, ale po powrocie do domu wyczyściłem gaźnik i jak ręką odjął

napisz jak już kumpel Ci go wyczyści - najprawdopodobniej to pomoże

napisz jaszcze jakie to są te przerywania wg Ciebie - czy moto na chwile się dusi od czasu do czasu czy dusi się za każdym razem jak mu odkręcasz

ps: czemu napisałeś że masz cr 125, yz250f skoro jak mówisz tata Ci tego drugiego nie daje:P

muli go za kazdym razem co mu daje piz*e ale bardziej mnie martwi to odpalanie

ma ktos moze instrukcje jak wyczyscic gaznik?? :icon_rolleyes:

ps. ojciec mi nie daje jezdzic na yzf bo najpierw ta musze sprzedac taka karta przetargowa :icon_mrgreen: co nie znaczy ze nie jezdze czasem jak go nie ma albo jest w dobrym humorze :icon_biggrin: