spaluch21 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Panowie mam prośbe:) Problem leży w odkreceniu dolnej sruby ktora laczy golen z teleskopem! Mainowicie okreca mi sie w srodku ta rurka do ktorej jest sruba przykrecona i nie wiem jak mam ja przytrzymac? Probowałem poprzez wcisniecie amortyzatora aby sprezyna prezyla na ta rorke ale nie dało rady?? Powinien byc pewnie jakis spexjaliztyczny klucz ale moze ma ktos jakis pomysl co tam mozna wsadzic lub jak to odkrecic? Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powell Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Sposoby są przynajmniej dwa: 1. Użyć klucza pneumatycznego, najlepiej przy tym robić to, co robiłeś, czyli ścisnąć lagę tak, by sprężyna naciskała na tłoczek, 2. Użyć specjalnego, długiego klucza, który możesz zrobić sobie sam, jeśli masz dostęp do spawarki. Nie wiem jak jest w Bandicie (jeszcze swoich lag nie rozbierałem), ale np. w GS500 wystarczy nakrętka numer 24 przyspawana na pręcie z poprzeczką. Rozbierasz lagi od góry, wyjmujesz co się da, wkładasz spreparowany klucz i możesz wszystko rozkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam z tego co pamiętam to do bandita należny użyć nakrętki pasującej z kluczem 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb140 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam,miałem podobny problem z ls650 pomógł klucz zrobiony z rury 3/4 cala. Trzeba zobaczyć w środku jakie ma zakończenie .U mnie wyglądało jak dwunastoramienna gwiazda.Podzieliłem obwód rurki na dwanaście części i zrobiłem lekkie wgłębienia do wymiaru 25.7 lekko w stożek.Szlifując koniec sprawdzałem kiedy będzie wchodził na styk.Dało się odkręcić bez problemu. Przypuszczam że są orginalne klucze tego typu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi