Skorupa Opublikowano 17 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2004 Witam!! Moze ktos cos wie na temat kolektorów, membran(skąd je wziąć) między kolektorem a cylindrem... moze jakies plany... :? Lub jak przerobic gaznik :?: Pozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 17 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2004 Zastosowanie membrany jest dosć trudne. trzeba zrobić praktycznie cały nowy dolot inny króciec itd.Membrane mozna zrobić samemu np. magnetyczną ale jej strojenie jest pracochłonne, można tez dopasować membrane z innego motocykla ale będziesz musial znalesć coś o podobnym silniku (skok średnica tłoka) tak aby ciśnienia były podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorupa Opublikowano 17 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2004 Hej!! Myslałem nad zastosowaniem membrany od HONDY NSR niewiem czy to dobry pomysł... :? Pozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 17 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2004 hehe ja tez tak umiem jak masz na focie:D :buttrock::):D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWISTER Opublikowano 1 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2004 Jeśli zastosujesz złą membrankę (z zupełnie innego motocykla) może ona nie spełniać swoich właściwości i bardziej zaszkodzi niż pomoże. Jeśli zastosujesz ją z mniejszej pojemności (np. jakiś skuter, lub NSR 125) blaszki będą za mienkie i mogą popękać ze względu na ich zbyt duże wychylenia. Jeżeli dasz z większej pojemności balszki nie będą się wychylać. Wg mnie zastosowanie membranki w MZ mija się z celem, ponieważ EZ’tka nie tak często się zalewa, w każdym razie tak jest u mnie. Jeśli chodzi o zawirowania mieszanki to chyba wystarczy wypolerować gardziel i odpowiednio dopasować gaźnik z gardzielem i gardziel z cylindrem, pamiętając o uszczelkach ich dopasowaniu do całości. Jeśli coś pokręciłem proszę mnie poprawić. Cytuj https://www.szkolaexpert.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 1 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2004 cze PROC mozesz napisac jak zrobic ta mebrane magnetyczna. Rysunki sa bardzo mile widziane. Pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 6 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2004 cze PROC mozesz napisac jak zrobic ta mebrane magnetyczna. Rysunki sa bardzo mile widziane. Pozdro @ Postaram się zrobić odpowiedni opis i rysunki jak tylko znajde troche wolnego czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 7 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2004 widzialem gdzies w necie od czego pasuje membrana-jest chyba nz mz data w racing prep i tam jest typ ,membrany MIKUNI, a najlepiej nmapisac mail do typa ktury pisal ten manual Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 7 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2004 pasuje od yamahy rd350 Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 7 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2004 Proc bede ci bardzo wdzieczny z góry dziekówka Pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi