Litrus Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam. Posiadam motocykl Yamaha DT 125 TENERE cos jak "replika" tej wiekszej. Mam pytanko. Szukam do tego motorka ramy. Jest tam silnik DT 125 LC z YPVS, ten przed tym najnowszym. Do ktorego roku rama moze pasowac ? I czy np rama z DT 125 np 97 rok bedzie pasowac ? O to fotka tego modelu http://img142.imageshack.us/my.php?image=p...451small2kl.jpg Zostałem poinformowany ze ta rama jest taka sama jak w DT i na to tez wyglada. Rok produkcji 89. Od zwyklej DT 125 z tych rocznikow rozni sie bakiem i owiewkami, i zamiast bębna z tyłu jest tarcza. Mogłby ktoś coś poradzic ? Pozdrawiam :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 niewydaje mi sie ze silnik minarelli ma takie same mocowania jak LC. Z TEgo co pamietam to chodzby miarelli ma ucho na glowicy a lc nie.moze byc problem z wieszakami no ale wszystko da sie zrobic;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 aha czyli raczej musze poszukiwac ramy do 89 roku od tych starszych DT. A rama od DT 80 LC2 jest inna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 aha czyli raczej musze poszukiwac ramy do 89 roku od tych starszych DT. A rama od DT 80 LC2 jest inna ? Bynajmniej rama od 80LC i 125R się duuużo różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Nie wiem jak mocowanie silnika, ale rama jest identyczna jak w dt 80lc2, napewno nie bedzie pasowac od dt 125r. Wiec musisz szukac od dt 80lc2 albo od dt 125 do 87r. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Mysle ze do ramy od lc2 80cmm nie powinienes miec wiekszych problemow z wrzoceniem tego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi