AdamS Opublikowano 16 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2004 Witam Wszystkich !W trakcie jazdy na wprost, kierownica nie jest idealnie prostopadle do lini jazdy, i nie jest to kwestia krzywej kierownicy, bo cała półka wraz z lampą tak "krzywo patrzy".Przesunięcie nie jest duże ~c.a. 10 stopni, ale wkurza mnie to!. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić ?Posdrófka - AdamS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamWo Opublikowano 16 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2004 Jesli kierownica nie jest krzywa, to sa 2 wyjscia - jest krzywo zamocowana w zaciskach ( ale to malo prawdopodobne), albo polki krzywe, ew. lagi sa delikatnie skrzywione i na sile wepchniete do polek.Trzeba by zawieszenie rozebrac i pomierzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2004 Poluzuj lagi w półkach i górną śrubę mocyjącą górną półkę, potem obróć lagami wokół własnej osi - okaże się czy to one nie są krzywe. Może się okazać, że wszystko tylko przestawiło się w półkach i po odprężeniu da się poustawiać wszystko ok. Tak raz zrobiłem, jak Samson wjechał w jakiegoś katamarana (CHYBA, NIE PAMIETAM, WAZNE ŻE W COŚ TAM WJECHAŁ) - kierownica stała koślawo, ale po kilku minutach zabierów wszystko się dało poustawiać :-) Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamS Opublikowano 16 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2004 Poluzuj lagi w półkach i górną śrubę mocyjącą górną półkę, potem obróć lagami wokół własnej osi - okaże się czy to one nie są krzywe. Może się okazać, że wszystko tylko przestawiło się w półkach i po odprężeniu da się poustawiać wszystko ok. Tak raz zrobiłem, jak Samson wjechał w jakiegoś katamarana (CHYBA, NIE PAMIETAM, WAZNE ŻE W COŚ TAM WJECHAŁ) - kierownica stała koślawo, ale po kilku minutach zabierów wszystko się dało poustawiać :-) Pozdro, PawełO.K. dzięki , tak spróbuje zrobić !!!Posdrófka - AdamS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gagee Opublikowano 16 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2004 To i ja od razu podziękuje, bo mam dokładnie to samo z kierownicą.Czyli znowu trzeba wszystko rozkręcać.......... 8) pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gagee Opublikowano 17 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2004 Poluzowałem pułki, wyjąłem lagi...... jak sprawdzić czy są proste?Jeśli będą proste to jak to spowrotem poskręcać, najpierw sruby mocujące lagi,a później tą od półek?Pytam sie bo nie rozbierałem jeszcze przodu, a przxydałoby się żeby był prosty :mrgreen: .pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 18 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2004 Miałem EN'a i u mnie było to samo.Nawet jeśli wszystko rozbierzesz,poskręcasz na nowo to i tak na 99% sie skrzywi.Chyba to z powodu jednej tarczy hamulcowej z przodu..Z powodu hamowania i dość "miękkiego" przodu tak sie dzieje.Średnica rur nośnych jest niewielka, nie ma mocnego połączenia obydwu lag (tylko blaszany błotnik ) a średnica osi przedniego koła też raczej mizerna. Ale to chyba tylko moja teoria Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamS Opublikowano 18 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2004 Miałem EN'a i u mnie było to samo.Nawet jeśli wszystko rozbierzesz,poskręcasz na nowo to i tak na 99% sie skrzywi.Chyba to z powodu jednej tarczy hamulcowej z przodu..Z powodu hamowania i dość "miękkiego" przodu tak sie dzieje.Średnica rur nośnych jest niewielka, nie ma mocnego połączenia obydwu lag (tylko blaszany błotnik ) a średnica osi przedniego koła też raczej mizerna. Ale to chyba tylko moja teoriaDzięki, to bardzo cenna uwaga ! Avalon na priv posłałem Ci kwestię o pasie napędowym. Daj znać jak coś będziesz wiedział !Posdrófka - AdamS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi