Skocz do zawartości

"MoToPoDrÓżE małe i duuuże..."

PrzemekB
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tak im powiedziałem jak mnie zatrzymali a oni na to:

"haltujemy tylko te z owiefkom" :bigrazz:

...dowcipnisie :icon_razz:

A za co Ci sie nalezalo? ;) "Niedostosowanie sie do..." dalej jakos nie moglem rozczytac :cool:

...dowcipnisie :icon_razz:

A za co Ci sie nalezalo? ;) "Niedostosowanie sie do..." dalej jakos nie moglem rozczytac :cool:

Nie mogłeś rozczytać bo dalej zamazałem żeby się jakaś KMP nie czepiała, że podpisy funkcjonariusza udostępniam publicznie, to samo z tablicami Vectry :cool:

Dostałem za niedostosowanie się do znaków poziomych... z lewoskrętu pojechałem prosto jako 1-wszy ze skrzyżowania - było to bezpieczniejsze niż przeciskanie się z kuframi między samochodami (pas był cały pusty). Panowie musieli stać w tym korku do świateł i im się to nie spodobało. Nie ważne, że było ponad 30 stopni Celsjusza i gotowaliśmy się w tych szmatach, prawo jest prawem. Może gdyby jechali wersją bez klimy byliby bardziej wyrozumiali :bigrazz:

[...]niedostosowanie się do znaków poziomych.[...]

Uuuu ewidentnie ;) ...pech taki, ze akurat tam byli :icon_rolleyes:

[...]Nie ważne, że było ponad 30 stopni Celsjusza i gotowaliśmy się w tych szmatach, prawo jest prawem. Może gdyby jechali wersją bez klimy byliby bardziej wyrozumiali :bigrazz:

Mielismy kiedys z zona ciekawa przygode... :crossy: lato, jedziemy z Mazur nad morze, upal i skwar nieprzecietny, nagle ruch wahadlowy i korek okolo 1km, z przeciwka nic nie jedzie, wiec nawet nie zwalniam, smigam na lewy pas i omijam majestatycznie kilkadziesiat samochodow - caly korek, dojezdzam do sygnalizatora, wklejam przed pierwsze auto, chwile jeszcze jest czerwone, pot scieka nam juz po skarpetkach, zielone(!), ruszamy ostro, caly korek zostaje z tylu. Jedziemy moze 2500m, obszar zabudowany i bardzo ostry zakret, a za zakretem "chlopcy radarowcy" :icon_eek:

...dalej wiadomo - lizak, hamowanie, pobocze, szybko zsiadamy i sciagamy kurtki, goraco jak cholera, negocjacje trwaja, az tu nagle nadjezdza caly ominiety korek: wszyscy nam machaja, co drugi lekko trabi, maja ludzie ubaw po pachy, my sie smiejemy i policjant sie smieje :biggrin:

Przed zakretem bylo ograniczenie do 40, mialem na suszarce 62km/h... policjant do mnie: "pewnie pan tego nawet nie poczul?", ja na to: "nooo" :icon_razz: ...wesolo bylo naprawde, tym bardziej, ze na pouczeniu sie skonczylo :lalag:

Twoje filmiki zawsze mi się podobały - zarówno jako pamiątka z podróży, jak i w kwestii montażu. Teraz też jest świetnie.

A najmilej mnie zaskoczyła piosenka zespołu Rascal Flats. Miałem ją zawrzeć w filmiku ze swoich wyjazdów ale dotąd nie uzbierałem tyle nagrań.

Całość jak zwykle nakręca do jazdy, naprawdę w dechę film!

A o co chodzilo temu komus z budki (4:25)?

"aloooo! schowajte te kamerku!" :biggrin: W pierwszym momencie myślałem , że w złą bramkę wjechałem...

Bardzo często jest tak, że gdzieś nie życzą sobie filmowania przez co kilka fajnych momentów ucieka. Może jak kiedyś będziemy mieć lepszą kamerę (mniejszą i z bocznym LCD) to będzie się mniej rzucała w oczy.

Edytowane przez PrzemekB

Jazda w siodle to jest to, jednak od czasu do czasu trzeba dać odpocząć bolącym tyłkom... Tym razem zapraszam na wspólny spacer po malowniczych chorwackich miastach przepleciony odrobiną jazdy.

MoToWyPa(s)D 2008 - część 2

W filmie min:

- Trogir

- Split

Lokalizację odwiedzonych miejsc znajdziecie na MAPIE

Zapraszam na 2-gą część

Pozdro :crossy:

działa, działa :)

Przemek, naprawdę super filmy robisz (obraz, muzyka, montaż, no i miejsca)!

oglądając je uśmiech sam się pojawia na gębie - szczególnie jak się patrzy za okno :biggrin:

nic tylko oglądać i planować trasy na przyszły rok :flesje:

pzdr!

KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych
"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny"

Przemek, na prawdę "pierwyj sort", przede wszystkim za jazdę i podróże. Ja co prawda nie kręciłem filmów ale trochę tez pozwiedzałem na moto, o to linki do fotek:

Chorwacja 6x (1999-2007)

http://picasaweb.google.pl/baribalek/Chorwacja19992007#

Włochy, Sycylia 2008:

http://picasaweb.google.pl/baribalek/Sycylia2008#

Włochy 2009:

http://picasaweb.google.pl/baribalek/WOchy#

Mam jeszcze sporo, wrzucę później. Miłego ogladania.

Edytowane przez Yamamoto1

Nie uzyskasz odpowiedzi bo tylko Ty to oglądasz :D[...]

...az by mnie oslepil blask Twej skromnosci, gdyby rzeczywiscie tak bylo :icon_razz:

[...]U mnie działa normalnie.[...]

Dzis poszlo bez problemow... i znow sie nie zawiodlem - niesamowicie robisz te filmiki, obejrze, powtorka i potem banan przez conajmniej pol godziny :biggrin: Masz reke do dobrego montazu, a Twoja malzonka do sprzetu...przez co filmiki sa bardzo ciekawe i dosc dynamiczne :lalag:

[...]http://picasaweb.google.pl/baribalek/WOchy#

Mam jeszcze sporo, wrzucę później. Miłego ogladania.

Yamamoto1 ciekawe zdjecia, milo sie oglada.

To jest genialne... jak to sie mowi:"bo kazdy mezczyzna ma w sobie cos z dziecka" -> http://picasaweb.google.pl/baribalek/WOchy...747366507458866 :icon_biggrin:

Zdrowka!