Skocz do zawartości

Buty metro

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

kilka firm ma te buty w ofercie po bardzo roznymi cenami i nazwami a co za tym idzie to produkt azjatycki dostepny dla wszystkich, czyli wzór nie jest zastrzezony. generalnie kaszanka. a jak bym mial na to wydac 560zł to juz w ogole nieporozumienie bo za ok 700 mam astars

a te nitro czy axo to tez przyklad taniej produkcji z PRC bo min swift i milion innych firm ma je w ofercie

ludzie na tym sie nie da zaoszczędzic, zrozumcie to w koncu. porzadnych butów na rynku jest na prawde kilka modeli a reszta to tandeta nie warta uwagi

MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy

serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne

Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500

a te nitro czy axo to tez przyklad taniej produkcji z PRC bo min swift i milion innych firm ma je w ofercie

ludzie na tym sie nie da zaoszczędzic, zrozumcie to w koncu. porzadnych butów na rynku jest na prawde kilka modeli a reszta to tandeta nie warta uwagi

Jeżeli Ty Nitro do Axo porównujesz- to ja juz nie mam więcej pytań...

Jeżeli Ty Nitro do Axo porównujesz- to ja juz nie mam więcej pytań...

a jesli ty nie widzisz ze to dokladnie te same buty to tez nie mam pytań ;)

moze minimalnie lepsza jakosc skory ale bez szału.

faktycznie axo to delikatnie wyzsza polka ale bez szału. podobnie w butach MX. najwyzszy model axo jest niezły ale do TECH 10 z alpiny czy sidi crosfire to im baaaaaaaaaardzo duzo brakuje a za ich cene masz TECH 3 ktore tez lepiej od nich wypadaja

generalnie nie warto oszczedzac 100zł przy wydatku 600zł bo to sie zemsci

Edytowane przez bart_b

a jesli ty nie widzisz ze to dokladnie te same buty to tez nie mam pytań ;)

moze minimalnie lepsza jakosc skory ale bez szału.

faktycznie axo to delikatnie wyzsza polka ale bez szału. podobnie w butach MX. najwyzszy model axo jest niezły ale do TECH 10 z alpiny czy sidi crosfire to im baaaaaaaaaardzo duzo brakuje a za ich cene masz TECH 3 ktore tez lepiej od nich wypadaja

generalnie nie warto oszczedzac 100zł przy wydatku 600zł bo to sie zemsci

Ale mówisz że te buty

http://www.allegro.pl/item556953502_buty_s...lacja_nowe.html

i te

http://www.allegro.pl/item558398538_buty_n...ja_rozm_44.html

to niby to samo? Jak dla mnie to już ze zdjęc bije ogromna róznica w materiałach i wykonaniu. I konstrukcja też jest inna. A z czegoś Nitro musiało zerżnąć ;) Axo to uznana marka-w odróznieniu o d Nitro

no jak dla mnie bardzo podobne. Axo to srednia pólka nitro najnizsza ale do potentatów to im prakuje (mowa o axo) a cena nie za niska.

w kazdym razie nie dal bym za te axo 600zł

ale do potentatów to im prakuje

Ja wiem ,że jesteś wielkim fanem Astars i . Ja jako użytkownik Supertechów stwierdzam że pod względem jakości wykonania jest tak se, materiały też jakoś szału nie robią. Pewnie są w miarę bezpieczne-na razie nie sprawdzałem. Ale według mnie buty Dainese które mialem poprzednio były jakby lepiej wykonane, przymierzałem kiedyś Gaerne-i też wydawały mi się lepszej jakosci. Ale Alpiny są tańsze i bardziej lanserskie, to se kupiłem :icon_mrgreen: Axo na żywo nie widziałem, ale na zdjeciach wygladaja ok.

wszystko zalezy co uwazasz za wyznacznik jakosci i wytrzymalosci. moje buty zyja juz 3 sezony w bardzo roznych warunkach i na prawde nie widac po nich jakiegos wielkiego zuzycia. skora nie wykazuje zadnych odkształcen, nie łuszczy sie nie pęka itd. pozostale elementy tak samo. oczywiscie drobne zadziory na wstawkach z aluminium czy otarcia na plastikach od podnużków to normalne. no i wygoda i sztywnosc zawsze taka sama. stad moje zamilowanie do marki :)

butów dainese nie mialem tak wiec sie nie wypowiadam :)

a co do dobrej lanserki w AS to tez sienie wypowiem bo mam je pod spodniami ;)

w kwestii AXO to te http://www.allegro.pl/item558246212_axo_pr...thor_garne.html ogladalem na bazarze i sprawialy niezle wrazenie ale tak jak pisalem troche im jednak do czołówki brakowało. nie znam nikogo kto by je mial tak wiec ciezko mi powiedziec o walorach uzytkowych.

Generalnie ma byc wygodnie i bezpiecznie. reszta to kwestia preferencji i mozliwości finansowych (no i estetycznych o czym panie pisały ;) )

Edytowane przez bart_b

tak , tak 2 sezony przelatałem w butach Hein Gericke ... Dzwonów nie było wiec o bezpieczeństwie wypowiedzieć sie nie moge , zrobiłem w nich łącznie jakieś 20 parę tys. km , już na początku użytkowania popękały odblaskowe wstawki na tylnej czesci buta tak , że sie zrobiła mała dziura , później chyba z 3 czy 4 razy były klejone, w dzień wyjazdu z Chorwacji oczywiście także się rozkleił jeden i ratunek znalazłem w rolce czarnej taśmy izolacyjnej... Ogolnie słyszałem wiele dobrego na temat HG (sam miałem spodnie skórzane tej firmy i były spoko) ale w tym przypadku mogę stwierdzić, ze butów to oni robić chyba jeszcze sie nie nauczyli... A , że w niedziele bajzel we Wrocku to wiec jade na poszukiwania Sidi i teraz pytanie czy warto brać Vertigo czy tańsze B-2 z zupełności dają rade, od butów oczekuje dużej wytrzymałości, bezpieczeństwa, wygody no i jako-takiej estetyki ... Buty moto są następnym przykładem , na to , że jestem za biedny by kupować tanie rzeczy (te opisane HG kosztowały jakies 250zł, starczyły na 2 sezony i to miedzyczasie były klejone, a szewc za free też nie pracuje ;) ) Pzdr

http://moto.allegro.pl/item560442491_puma_...owe_okazja.html a w takich dziwolągach "pumby" ktoś może latał kiedykolwiek ?? :) aż ciekaw jestem co to sobą reprezentuje ...

Buty Metro są za 369pln http://www.allegro.pl/item552957142_motomo...o_42_slask.html i generalnie ni wydam na buty ani złotówki więcej bo nie jeżdżę z jakimiś kosmicznymi prędkościami. Do spokojnej turystyki wystarczą mi glany albo takie buty. Większą kasę wolę włożyć w nową kurtkę i spodnie.

zapytaj znajomych co sie dzieje z nogami a konkretnie ze stopami podczas gleby powiedzmy przy 30km/h wtedy zmienisz zdanie i wg mnie wazniejsze sa buty i rekawice niz spodnie i kurtka. oczywiscie nie chodzi o to ze nie sa wazne tylko o to ze jak beda troche słabsze to nie ma tak wielkiego znaczenia jak obuwie

zapytaj znajomych co sie dzieje z nogami a konkretnie ze stopami podczas gleby powiedzmy przy 30km/h wtedy zmienisz zdanie i wg mnie wazniejsze sa buty i rekawice niz spodnie i kurtka

1 z moich kumpli miał niezły lot GPZ`ką 600 parę lat temu , brak butów motocyklowych , jechał w glanach , bez skomplikowanej operacji stopy sie nie obeszło , do dziś odczuwa jakies problemy...

Poczatek lata 2008 ruszylismy z 4umowym Edem Manetką "Kurczakiem" z pod mojego bloku , ja autem , Kurczak Fazerem i pech chciał , ze na naszych oczach nieznany nam koleś niezapanował nad (takze ) gpz`ką zahaczył o stojące auto i zaliczył glebę , też nie miał szczęścia gdyż nóżka hamulca tylnego wbiła sie w łydkę, próbowaliśmy podnieść moto by gość mógł sie z pod niego wygramolić a on w krzyk , schyliłem sie i patrze , ze podnosimy moto wraz z jego nogą która jest przybita do hamulca (wczesniej myslałem , ze to podnóżek) widok średnio przyjemny , dość duża ilość krwi , paliwo wylewające sie przez nieszczelny korek w baku i ... stare babsko lecące z butelką wody by polać wydech , by sie chłop nie poparzył , pomimo zwrócenia jej uwagi odeszła dopiero gdy wylała całą wodę ... Akcja trwałą jakies 30 min do przyjazdu straży która wycieła nóżke hamulca gdyż sanitariusze nie mogli jej odczepić ... Najprawdopodobniej akcji by nie było gdyby Typ kierujący tą starą Kawą miał wysokie buty motocyklowe... To tak dla potwierdzenia , że nie warto oszczędzać ...