Skocz do zawartości

CBF 1000 ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Będę sprawdał przez jakiś czas czy nie odpada. A jak zacznie się ruszać to przykręcę jakimiś malutkimi śrubeczkami.

Myślę że odpadnie- skoki przedniego koła spowodują że taśma puści prędzej czy później.

Zamiast śrubek proponowałbym małe nity zrywalne z nierdzewki (przez podkładkę od spodu), małe śrubeczki mogą się rozkręcić.

A nie dałoby rady skleić jakimś klejem do plastiku- np. takim do spawania na zimno jak do rur wodnych lub do rynień. Jak złapie to na amen.

A nie dałoby rady skleić jakimś klejem do plastiku- np. takim do spawania na zimno jak do rur wodnych lub do rynień. Jak złapie to na amen.

Myślałem o kleju tylko nie wiedziałem jaki. Dzięki za podpowieź !

Napewno muszę to poprawić bo dostanie trochę wody plus zmiany temperatury i napewno odpadnie !

pozdr.

Widurek

Yo!

Da sie. Wyciagnij bezpiecznik ABSu. Zobaczysz, jaka frajda :D.

Pozdro

Dzięki koledzy za wyjaśnienia z tym tylnym heblem, bo myślałem że u mnie coś jest zwalone.

Zbyhu,

z tym bezpiecznikiem takie proste, że nie wpadłem sam na to wcześniej ! Jutro będę darł gumę !

pozdr.

ja mam dwa pytania

u was tez widelec jest taki miekki ? przy mocniejszych przyspieszeniach , podczas zmiany biegów motocykl nurkuje jak jakis bombowiec nurkujący ?

czas wymienic oliwe w lagach ( 35 kkm przebiegu) czy ten typ tak ma , nie ukrywam ze zaczyna mi to przeszkadzac.

pytanie drugie - z 2 kuframi bocznymi i topcasem mootocykl łapie straszne shimmy, wczoraj testowałem bez bagazu i czasem pojawiały sie malutkie shimmy.

WItam

Na temat widelca nie wypowiem sie wiele bo swoim przejechałem 9 kkm i niczym innym nie jeździłem. Przy normalnej jeździe wydaje mi się twardy a przy chamowaniu trochę nurkuje ale chyba tak musi być !

Lekkie shimmy to pojawiają się u mnie już tylko z topcasem 45L (ale tylko jak puszczę kierownicę). Wystarczy lekko położyć łapkę i jest ok.

Ostatnio jeździłem z plecaczkiem i kompletem 3 kuferków i nic szczególnego się nie działo. Nie puszczałem kierownicy oczywiście. Złapałem nawet raz max 200km/h i też spoko. Chociaż lepiej z takim ekwipunkiem tyle nie jeździć. Spokojnie można jechać 13-140km/h.

pozdr.

Widurek

mam pytanie - kupił ktos z was w koncu ten tylny błotnik zintegrowany z osłoną łancucha ?

po ostatnich deszczech miałem tak usyfiony tylny amor ze chyba dojrzałem do decyzji zakupu :)