Hun996 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Będę sprawdał przez jakiś czas czy nie odpada. A jak zacznie się ruszać to przykręcę jakimiś malutkimi śrubeczkami. Myślę że odpadnie- skoki przedniego koła spowodują że taśma puści prędzej czy później. Zamiast śrubek proponowałbym małe nity zrywalne z nierdzewki (przez podkładkę od spodu), małe śrubeczki mogą się rozkręcić. A nie dałoby rady skleić jakimś klejem do plastiku- np. takim do spawania na zimno jak do rur wodnych lub do rynień. Jak złapie to na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widurek Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 A nie dałoby rady skleić jakimś klejem do plastiku- np. takim do spawania na zimno jak do rur wodnych lub do rynień. Jak złapie to na amen. Myślałem o kleju tylko nie wiedziałem jaki. Dzięki za podpowieź ! Napewno muszę to poprawić bo dostanie trochę wody plus zmiany temperatury i napewno odpadnie ! pozdr. Widurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Yo! Moj tylny hebel tez twardy jak deska i ciezko spowodowac, by ABS zadzialal. Ten typ chyba tak ma :]. A testow dystansu hamowania nie robilem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio_ Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 u mnie tez zablokowanie tylnego kola niemozliwe... nie raz probowalem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Yo! Da sie. Wyciagnij bezpiecznik ABSu. Zobaczysz, jaka frajda :D. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widurek Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Yo! Da sie. Wyciagnij bezpiecznik ABSu. Zobaczysz, jaka frajda :D. Pozdro Dzięki koledzy za wyjaśnienia z tym tylnym heblem, bo myślałem że u mnie coś jest zwalone. Zbyhu, z tym bezpiecznikiem takie proste, że nie wpadłem sam na to wcześniej ! Jutro będę darł gumę ! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trollsky Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 ja mam dwa pytania u was tez widelec jest taki miekki ? przy mocniejszych przyspieszeniach , podczas zmiany biegów motocykl nurkuje jak jakis bombowiec nurkujący ? czas wymienic oliwe w lagach ( 35 kkm przebiegu) czy ten typ tak ma , nie ukrywam ze zaczyna mi to przeszkadzac. pytanie drugie - z 2 kuframi bocznymi i topcasem mootocykl łapie straszne shimmy, wczoraj testowałem bez bagazu i czasem pojawiały sie malutkie shimmy. Cytuj www.trollsky.comhttp://www.youtube.com/user/Trollskyy?feature=watch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widurek Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 WItam Na temat widelca nie wypowiem sie wiele bo swoim przejechałem 9 kkm i niczym innym nie jeździłem. Przy normalnej jeździe wydaje mi się twardy a przy chamowaniu trochę nurkuje ale chyba tak musi być ! Lekkie shimmy to pojawiają się u mnie już tylko z topcasem 45L (ale tylko jak puszczę kierownicę). Wystarczy lekko położyć łapkę i jest ok. Ostatnio jeździłem z plecaczkiem i kompletem 3 kuferków i nic szczególnego się nie działo. Nie puszczałem kierownicy oczywiście. Złapałem nawet raz max 200km/h i też spoko. Chociaż lepiej z takim ekwipunkiem tyle nie jeździć. Spokojnie można jechać 13-140km/h. pozdr. Widurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio_ Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 mi sie shimmy nie pojawilo, zawsze jezdze z 42l kufrem. tylko ze nie zdarza mi sie raczej predkosc powyzej 160 :) no baaaardzo rzadko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trollsky Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 mi te shimmy łapał przy 50-70 na górskich odcinkach pomiedzy zakrętami. Cytuj www.trollsky.comhttp://www.youtube.com/user/Trollskyy?feature=watch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid_82 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 (edytowane) U mnie shimmy tylko z kompletem kufrow przy puszczeniu kierownicy (ostatnio sie balem ze to moze lozysko). Po sciagnieciu bokow problem znika. Edytowane 16 Czerwca 2010 przez Sid_82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klemens Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 A ja nie widzę żadnej różnicy między jazdą z kufrem(55 l) i bez. Lekkie shimmy pojawia się przy niekorzystnym wietrze (przednio-bocznym) ale tylko przy szybszej jeździe. Hamulec nożny u mnie tępy jak sk.......n. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trollsky Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 patrzcie, CBF w konkursie :) http://forum.motocyklistow.pl/Forumowy-Mot...10-t132709.html Cytuj www.trollsky.comhttp://www.youtube.com/user/Trollskyy?feature=watch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa4 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 patrzcie, CBF w konkursie dobrze dobrze niech bedzie:P masz glos:) gora nasi;] Cytuj sowa czyha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trollsky Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 mam pytanie - kupił ktos z was w koncu ten tylny błotnik zintegrowany z osłoną łancucha ? po ostatnich deszczech miałem tak usyfiony tylny amor ze chyba dojrzałem do decyzji zakupu :) Cytuj www.trollsky.comhttp://www.youtube.com/user/Trollskyy?feature=watch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi