Skocz do zawartości

CBF 1000 ABS

Rekomendowane odpowiedzi

jeżeli jutro będzie tak ciepło jak dzisiaj - to ja odpalam sprzęt i jeżdżę - może ktoś jeszcze na Zaciszu ?

w stadzie raźniej.

Niestety moja ślicznotka jeszcze nie wróciła do pelnej sprawności . Możesz napisać gdzie kupowałeś tłumiki LeoVince i ile kosztowały ? Nie wiem czy się uda , mam jeden tłumik do wymiany i chcę za pieniądze z AC wymienić na akcesoryjny a drugi kupić z własnej kieszeni . Wesołych Świąt (jeszcze ) i Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich CBFiarzy. :flesje:

niestety nie pojeździłem - ku....!!!! i jestem nie pocieszony . W Wigilję 2008 udało się pośmigać dwie godzinki (to była Wigilia!)- Zbychu zazdroszczę Ci . Natomiast wieczorkiem odpaliłem moją lalkę - pożądnie rozgrzałem i chociaż ją poklepałem po siedzeniu - bo też stoi w zimnym garażu .

Tłumiki kupiłem w Honda Plaza na Malowniczej - mieli wtedy najlepszą cenę . Poszukaj w naszym dziale Forum bo wydaje mi się , że podałem tam link do dystrybutora - mieli jakąś zimową wyprzedaż.

Planuję wczesną wiosną kupić jakieś lżejsze moto do miasta , o mniejszej pojemności i pozycji zbliżonej do enduro lub supermoto . Myślałem o Kawasaki Versys - zrobiony na bazie świetnego ER6 , miałem na uwadze Suzuki DRZ 400 S (ale podobno siedzenie jak deska no i jeden garnek )Brałem na cel Transalpa - ale chyba za ciężki i zbyt wyprawowy . A może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia lub swojego faworyta do miasta .

Moto musi być zwrotne , pozycja wyprostowana , silnik do 650 cm , w miarę lekki , wygodna kanapa , hamulec brzytwa i oczywiście ABS - owiewka też by się przydała .

Wszystkim życzę gładkich asfaltów , mnóstwa winkielków do śmigania , zejścia na kolano , ciepłej wiosny już w lutym i spełnienia wszystkiego co sobie wymarzyli i wyśnili w nadchodzącym Nowym Roku.

Planuję wczesną wiosną kupić jakieś lżejsze moto do miasta , o mniejszej pojemności i pozycji zbliżonej do enduro lub supermoto . Myślałem o Kawasaki Versys - zrobiony na bazie świetnego ER6 , miałem na uwadze Suzuki DRZ 400 S (ale podobno siedzenie jak deska no i jeden garnek )Brałem na cel Transalpa - ale chyba za ciężki i zbyt wyprawowy . A może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia lub swojego faworyta do miasta .

siema,

jasne , że mam! CBF1000... po co się rozmieniać na drobne? Bez kufrów bocznych, w korkach też sobie radzi przecież!

Pozdrawiam wszystkich noworocznie!

jasne , że macie rację - bez kufrów CBF-ka doskonale sprawuje się w mieście (w sezonie przelatałem kilka tysięcy km. po ulicach ) ale przypuszczam , że niektóre maszyny są znacznie lepsze i poręczniejsze do miasta .

Dzięki Motoivan - rozumiesz mnie - ale nie do końca !

Doszedłem do wniosku , że potrzebuję pięć motocykli .

1.CBF-ka - do bliskiej turystyki i sporadycznie do miasta

2.VXT 1800 - do lansu - i do polatania z kumplami od chopperów do bliskiej turystyki , polatanie bandą po mieście , zloty i.t.p.

3.Kawasaki Versys - do miasta

4.Varadero - Transalp (BMW R1200 GS ?) - do dalekiej turystyki

5.CRF 150 - 250 - lekkie enduro do szaleństwa w terenie

6.jeśli bym uprawiał szybką turystykę autostradową to Pan European , Kawa GTR 1400 , BMW K1200GT

--------- taki jest plan , nie koniecznie w tej kolejności.

pzdr.

Zbychu zupełnie o tym zapomniałem !!

ale nie jest źle - kilka lat temu dostałem w spadku CZ-kę i podobno na chodzie - niestety nie miałem serca do niej i nawet nie próbowałem odpalić . Stoi u mnie z pięć - sześć lat , a przedtem bóg wie ile , szacuję , że co najmniej z dziesięć lat nie jeżdżona , trzeba dużo - dużo pracy w nią włożyć . A jak będę miał te pięć lub sześć planowych motorków - to ich nawet nie nadąże pucować , a co dopiero CZ-kę rychtować . Chyba , że rzucę robotę i zajmę się tylko przyjemnościami (mam na myśli dłubanko przy moto) - albo przyjedziesz do mnie i zrobimy to razem.

pzdr. :notworthy:

Yo!

Osz kurka, taki skarb sie marnuje! :)

Ja bym od razu sprawdzal, czy zagada :).

Ech, marzy mi sie Iz 49, ojciec takim latal w mlodosci. Ale teraz juz takie motocykle w cenie, a za zlom z dokumentami (lub bez) ciezko wysuplac 2-3 tysiace zl... Az tak o tym nie marze ;).

Pzdr