ultix Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 witam mam pytanie co do filtra powietrza. Standardowy filtr według mnie jest do bani nie trzyma on żadnych zanieczyszczeń , zacząłem szukac innego odpowiednika i udało mi sie znaleść filtr firmy K&N model YA-6090 który jest polecany do tego rocznika a że nie moge znaleść żadnych opini . czy mógłby ktos napisać co sądzi o tym filtrze? :banghead: http://sklep.scigacz.pl/filtr-powietrza-ya...tion=add_produc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 9 Stycznia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Źle podany link. Co masz na myśli mówiąc, że oryginalny filtr powietrza " jest do bani nie trzyma on żadnych zanieczyszczeń". Jak to sprawdziłeś? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultix Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 ten powinien działać. http://sklep.scigacz.pl/filtr-powietrza-ya...tion=add_produc a w sęsie że standardowy jest do bani mam na myśli to że byle polna drużka i juz cały zabity i można go dosłownie pare razy wytrzepać z brudu i idzie do kosza. a przy tym filtrze w linku niby jest opis że wystarczy go odkużyć lekko i nic mu sie nie dzieje. tak samo jest z tą gąbką która przylega do airboxu widać że bokiem przepuszcza zanieczyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 9 Stycznia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Nie widzę tam żadnego filtra powietrza, pewnie podajesz jakiś odnośnik do swojego konta. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultix Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 http://sklep.scigacz.pl/filtr-powietrza-ya...tion=add_produc :evil: kurde nie wiem ale link powinien działać. a jak nie działa to podałem nazwe dokłądną i model wystarczy w google wklepać filtr firmy K&N model YA-6090 i zależy mi na główinie na opini tego filtra czy ktos go miał czy zdaje egzamin może na tej str.zadziała http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=YA-6090 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 9 Stycznia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 To wolny filtr powietrza, który przepuszcza więcej brudu niż standardowy filtr papierowy. Owszem, nie trzeba go wymieniać. Trzeba go jedynie czyścić i olejować. Jeśli jeździsz dużo po szutrach powinieneś czyścić go co jedną porządniejszą jazdę lub kilka mniejszych. Inaczej spodziewaj się sporo brudu w silniku. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultix Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 no to jak przepuszcza więcej kurzu to nie dobrze. A nie widziałeś czasem mokrego filtra do xt600? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 sory ze wtrace :icon_rolleyes: moim skromnym zdaniem Standardowy filtr w XTeku doskonale spełnia swoje zadanie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultix Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 TO nie masz takiego problemu że bokiem tam gdzie przylega filtr do airboxu nie ciągnie kurzu? To może u mnie jest coś tam nie tak dziwne kurcze bo znam kilka osób i każda tak na to narzeka Serdeczne dzięki za pomoc! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIKERZ985 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam wszystkich.Chciałbym sie podzielić opinią o filtrze K&N do XT 600,a mianowicie uważam że jest to znakomity filtr,w trosce o swojego XT zmieniłem z papierowego na K&n.Jeżeli komuś przepuszcza filtr papierowy dokładnie przy gąbce należ całą gabke przesmarować tawotem i problem mija.Ja osobiście filtr K&N stosuje w aucie i motorze.Koszt filtra K&n jest rzędu 180zł dostaje się go już nasączonego olejem(jest gotowy do użytku).W póżniejszej eksploatacji trzeba dokupic olej+środek do mycia(zestaw K&n rzędu 40 zl)starcza na barzdzo długo.Dzieki temu że jest on nasaczany olejem zaden kurz nie przedostaje sie do airboxu oczywiscie powierzchnia filtra która przylega do airboxu (w papierowym gąbka)też jest smarowana smar dostaje się w zestawie.Część ludzi powie po co wydawać kasę jak można kupić(badziew) na allegro za 50 zł lecz to są filtry słabe jakościowo a pozatym duże oszczędności prowadzą tylko do strat. :buttrock: Po zakukupie K&N nigdy wiecej papierowych filtrów.Gorąco polecam filtr K&N inwestycja szybko sie zwraca.Satysfakcja gwarantowana. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi