Gość Lukasz1221 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Witam ! 30 stycznia kończy mi się ważność przeglądu w motocyklu. Motor teraz się zimuje i raczej nie będzie jak nim jechać na przegląd. Temat podobny był i dowiedziałem się, że można jechac później na przegląd (w moim przypadku na wiosen) , lecz istnieje ryzyko, ze w razie wypadku i zatrzymania przez policje, itp. itp. Ale chodzi mi o jedno, mianowicie, czy jeśli podjeżdza się na tym pojeździe na przegląd już z nieważnym przeglądem, to czy Ci panowie z stacji nie będą się czepiać, że nie było przez 2 miesiące przeglądu ? Jak to wygląda potem z podbiciem daty nastepnego badania ? Czy jest ona podbijana od daty zrobienia przeglądu na rok, czy od daty ważnosci tego przeglądu poprzedniego na rok czasu ? Pozdrawiam, Łukasz1221 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Mało to razy się przyjeżdżało bez ważnego badania technicznego? Zbadają Ci motocykl, albo i nie i wbiją pieczątkę :) Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Nie pękaj. Przegląd to nie ubezpieczenie OC, nie musi być ciągłości. Panowie się ucieszą że w ogóle ktoś przyjechał dać im kasę. Spojrzą czy moto ma obydwa koła i wbiją pieczątkę. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 co najwyżej popatrzą z dezaprobatą, ale nic im do tego, że jeździłeś bez (albo nie, bo zima). przegląd jest podbijany na rok od wykonania, kiedy minął poprzedni nie ma znaczenia jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz1221 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Dzięki Koledzy za odpowiedzi, temat można zamknąć :flesje: Pozdrawiam, Lukasz1221 :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ciężko się przyznać, ale ja na pierwszy przegląd to nawet zapie*dalałem bez blachy i nic nie mówili także bez przeglądu to mały pikuś :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 dokładnie miałem pisać że był taki temat. Oni podbijają z datą wyrobienia badań. Jeśli nie bedziesz mieć badań grozi zabranie ci dowodu, dostaniesz pokwitowanie i od woli policjanta bedzie zależało ile bedziesz mógł sie tym pojazdem poruszać, jeśli da ci chociaż 1 dzień to jedziesz załatwiać przegląd robisz go, puźniej poczekasz chwile zanim oni go odeślą do wydziału komunikacji i idziesz go tam odebrać, cała filozofia. Aczkolwiek wiątpie że jak bedziesz grzeczny itp żeby ci wzieli dowód jak powiesz że jedziesz na przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi