soban Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 jak sie laduje akumulator motocyklowy - czy tak samo jak samochodowy? wiem ze motocyklowy trzeba ustawic na 8 amp - na co trzeba uwazac podczas ladowania i ile to ma trwac? akumulator jest kompletnie rozladowany - aha i czy olej do moto tez wlewa sie taki sam jak do samochodow czy inny? prosilbym o jakas rekomendacje - czy ktos wie ile wchodzi do zxr-400? . dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 W prawym górnym rogu masz ramkę z opisem "wpisz słowa do wyszukiwania" możesz działać. np.http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=107497&hl=%B3adowanie+akumulatora to samo dotyczy oleju motocyklowego. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala122 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Kolego jak ustawisz 8Amper do ładowania aku to za 10 min ci go rozerwie.Prad maxymalnie 1,5 A a najlepiej 1,2 A i ładujesz 10 godz. Co do oleju to do motoru jest specjalny olej,a nie samochodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 To ja może koledze pomogę trochę. Na instrukcji od baterii Nitro mam wpisane ze akumulator ładujemy zawsze prądem 1/10 jego pojemności w przypadku ładowarki z regulacją manualną. Polecał bym jednak użyć ładowarki automatycznej mikro procesorowej która sama dobiera prąd ładowania. Jeżeli bateria jest już całkiem wydojona i na dodatek trochę stała to pewnie będziesz musiał kupić nową. Co do olejów to nie powinno się stosować takich samych jak do aut, ponieważ silnik motocyklowy pracuje w bardziej ekstremalnych warunkach, a także posiada ( wiekszośc przypadków) sprzęgło w kąpieli olejowej które przy kiepskim oleju nie będzie pracowało poprawnie - ale to jeden z wielu powodów tylko. Co do olejów to z motocyklowych warto polecić Motul lub Castrol. Ja osobiście używam Castrola z seri GPS, 10 W 40 - pół syntetyk :) i chyba jest to jeden z najlepszych olei na rynku :) I tak jak Piotr napisał, korzystaj trochę z wyszukiwarki :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soban Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 dzieki aftys - o przegladarce tez nie wiedzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi