Qurde Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) Witam Mam problem otoz: Motocykl ulegl kolizji, przez policje zostal zabrany dowod rejestracyjny i teraz jest problem poniewaz maszyne chce sprzedac i potrzebny jest dowod rejestracyjny lecz jest on w komunikacji. Czy bez naprawy uszkodzonych czesci i bez robienia przegladu moge odebrac dowod rejestracyjny z komunikacji poniewaz maszyna idzie na sprzedaz ? Czy dokument moge odebrac po zrobieniu przegladu ? Edytowane 25 Grudnia 2008 przez Qurde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jac Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Witam Mam problem otoz: Motocykl ulegl kolizji, przez policje zostal zabrany dowod rejestracyjny i teraz jest problem ... Nie rozumiem, dlaczego został zabrany? weź i objasnij jakoś to zdarzenie, generalnie jak masz pojazd w porządku (z badaniem technicznym i nie kradziony tak sie nie zdarzy). pzdr Jac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Nie rozumiem, dlaczego został zabrany? weź i objasnij jakoś to zdarzenie, generalnie jak masz pojazd w porządku (z badaniem technicznym i nie kradziony tak sie nie zdarzy). pzdr Jac Ot tak po prostu pobiły sie kierunkowskazy.(np.) Pojazd jest niesprawny i nie może uczestniczyć w ruchu drogowym więc policjant zatrzymuje dowód rej.. Do momentu naprawienia usterek dowód leży w wydziale komunikacji. Po naprawie zgłasza się moto na przegląd, gdzie zostaje wydany glejt o sprawności pojazdu z którym pedałuje się do WK i dostaje swój dowód. Jak nie naprawisz zapomnij o dowodzie...no chyba, że wujek taty twojego dziadka ma ciocię co ma siostre, która ma brata na stacji diagnostycznej..... Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 ja sprzedałem bez dowodu :P tylko musisz iść do komunikacji żeby dali ci ksero tego dowodu :) później się umawiasz że kupujący zrobi przegląd, wyśle ci, a Ty mu odebrany dowód rejestracyjny :)) pozdrawiam P.S. u mnie się to sprawdziło:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 W momencie zakupu kupujący posiadając umowę K-S i kartę pojazdu, może sam odebrać ten dowód. Tylko Xero dowodu jest do tego potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi