Anarch Opublikowano 11 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2004 Daje tylko foty tego co mam w chacie - robione kamerka przy kompie, jak dorwe cyfrowke od kogos to zrobie zdjecia motorkowipytankoczy ktos wie gdize mozna kupic pierscien simera 9 lub 10 cale miasto zlazlem i nie ma dranstwajawke robie cale ferie na poczatku kolesiowi godziny odpracowywalem przy rozwalaniu sciany noszenie gruzu itpi robota w piwnicy a teraz robi mi silnikwartonaprawde zna sie na rzeczy http://rednek.w.interia.pl/kaskofon.jpg - ekhm trza isc z postepemhttp://rednek.w.interia.pl/tlok.jpg tu widzimy w jakim stanie byl tlok (caly silnik) po braciehttp://rednek.w.interia.pl/tlok2.jpg jw tylko zblizenie jeszcze jednoprzez ile i jak docierac silnik po wymianie tloka i cylindrajak lac olej itpi mam olej polsyntetyczny ten ze statoila jak go z benzyna mieszac jeden do 30 czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 11 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2004 Olej na dotarciu powinno sie lac 1:25 (przynajmniej mixol) dla lepszego smarowania. Na poczatek najlepiej odpalic go niech sobie pochodzi i jak cylinder zalapie temperatury to gasisz i czekasz az ostygnie i tak kilka razy. Potem mozesz powoli zaczac jezdzic ale nie za duzo i przede wszystkim nie za szybko bo zatrzesz go. Cylinder po szlifie bardzo szybko lapie temperature wiec latwo o zatarcie. Pierscien simera mozesz dostac o ile sie nie myle w www.kemot.pl . Ale nie czaje czemu u Ciebie nie mozesz go dostac ??Pozdrawiam i zycze szerokiej drogi na "nowym" silniku, bo mojego tez niedawno odpalilem i tez mam go na dotarciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_P Opublikowano 11 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2004 Ja jak docieralem Ogara 200 to ja niezapalalem ,a potem gasilem normalnie zapalam i jade ,ale nie za szybko :lol: .A pierscien simera znajdziesz szybciej tu www.wilmat.torun.com.pl. A na tej stronie znajdziesz o docieraniu www.jawa50cr.friko.pl/text.php3?show=docierka :smile2: :smile2: To wszystko co moglem powiedziec :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 12 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 Trajka co tak restrykcyjnie z tym docieraniem?Myśle, że pierwsze odpalenie do lekkiego rozgrzania silnika nie ma sensu na postoju... najlepiej bez zbednego obciazenia zrobic rundke do okola garazu i ostudzic.A potem to juz normalna jazda. Setki razy bylo o docieraniu 2T. Docierac mozna normalnie byle bez wykrecania na straszne obroty i uwazac na przegrzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 12 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 chodzi o to taka zawlezczke co idzie na samej goze nad pokrywa silnika do mechanizmu zmiany biegow, bez tego to wpada do srodka mechanizm przeskakuje i g... ze zmiany biegow, tam tez tego nie widzechodzi o takie male gowienko z dwoma oczkamina zewnatrz co 10-30 gr kosztujea u mnie nie ma cale miasto zlazilemsklepy metaloweauto-motoi nigdzie tego nie prowadzakobieta motorowerowym (ta sie akurat nie zna) pokazuje mi pseudo zestaw akurat do tego tam jest zupelnie inna zawleczka (ten typ z kolesiem testowalismy rozmiar 8 i bylo za male) to gdzies 6 byla a ta mi wmawia ze jest dobrej jak to na oka widac ......a moze ktorys z was panowie by zrobil prezent i jakby znalazl mi cos takiego w kopercie z walentynka przyslal??????wpisalem w wyszukiwarceale ten sklep to chyba hurtownia dla firm tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 12 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 chodzi o to taka zawlezczke co idzie na samej goze nad pokrywa silnika do mechanizmu zmiany biegow, bez tego to wpada do srodka mechanizm przeskakuje i g... ze zmiany biegow, tam tez tego nie widzechodzi o takie male gowienko z dwoma oczkamina zewnatrz co 10-30 gr kosztujea u mnie nie ma cale miasto zlazilemsklepy metaloweauto-motoi nigdzie tego nie prowadzakobieta motorowerowym (ta sie akurat nie zna) pokazuje mi pseudo zestaw akurat do tego tam jest zupelnie inna zawleczka (ten typ z kolesiem testowalismy rozmiar 8 i bylo za male) to gdzies 6 byla a ta mi wmawia ze jest dobrej jak to na oka widac ......a moze ktorys z was panowie by zrobil prezent i jakby znalazl mi cos takiego w kopercie z walentynka przyslal??????wpisalem w wyszukiwarceale ten sklep to chyba hurtownia dla firm tylko... To się nazywa pierścień siegera. A rozmiar to 9Z i jest nie do dostania w żadnym sklepie, sam szukam tego trzy lata. Są 10 i 8 ale 9 nie ma. Ja poradziłem sobie tak że zacisnąłem drut na tym rowku i na razie działa (zresztą już 3 lata - prowizirki są najlepsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 12 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 Ja poszukam jak bede miał czas i bede zdrowy u mnie w miescie moze gdzies bedzie to kupie i przesle :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 12 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 dzieki dzieki, jeszcze jedno niedlugo bede rure wydechowa rozkrecal co tam sie da przerobic, ulepszyc, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 12 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 dzieki dzieki, jeszcze jedno niedlugo bede rure wydechowa rozkrecal co tam sie da przerobic, ulepszycWydech lepiej zostaw w spokoju :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_P Opublikowano 13 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2004 No wlasnie do tlumika sie niedobieraj :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 13 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2004 Po co powtarzasz to samo co było w poprzednim poście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 13 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2004 to juz ode mnie zalezy do czego i kogo sie bede dobieral,moj brat go rozkrecal a to znaczy ze cos jest zrabanechodzi mi o to zeby rozkrecic przeczyscic uszczelnic skrecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 13 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2004 Anarch mowilem juz na gg : siekiera brata, :) po twoim opisie widzialem ze zrobil sieczke z tego moto. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 13 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2004 to ja wiem i sie nad tym zastanowie, tera bedzie na dotarciu po wymianie cylindra i tloka (zobacz foto jak tlok wygladal)brat wazy 110 -115 kg i pewnie zaraz usadzi dupe i na nim bedzie chcial jezdzic w takim wypadkuzostane z wyboru jedynakiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 13 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2004 to juz ode mnie zalezy do czego i kogo sie bede dobieral, Dlaczego odrazu tak ostro :?: Zadałes pytanie wiec padla odpowiedz. Gdybys bardziej sformułowł pytanie odpowiedz byla by inna. Dopiero jak napisals moj brat go rozkrecal a to znaczy ze cos jest zrabane chodzi mi o to zeby rozkrecic przeczyscic uszczelnic skrecicto zrozumialem ze chodziło tylko o wyczyszczenie. (a z poprzednich postow ogulnie o wymiane jakies zmianki :!: wiec sie tk nie denerwuj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi