Skocz do zawartości

Male postepy w mojej jawasaki

cypherius
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nom widze że sie nie opylasz tylko pracujesz sumienniue :buttrock:. Ja tylko na twoim miejscu zastanowil bym sie na innym materialem pod siedzenie bo ta plyta (derzewo bo niewidze co to dokladnie jest) chyba sie do tego celu nienadaje. Może cos plastikowego??

POZDRAWIAM

to drewienko to tylko podstawa do siodła. na to pianka albo jakas gąbka i na to skóropodobne cuś, drewno ze wzgledu na latwe modelowanie itp itd.

Ja wiem że to drewienko jest tylko podtawą do siodła. Mi poprostu chodzi że zamiast drewna ja bym użył jakigoś plastkiku bakielitu. Bo drzewo jak to drzewo może pęknąc zgnić napuchnąć itp. I pużniej są problemy trzeba zrywać tapicerke i robota od nowa.

• 3 tygodnie później...

joł joł - wzialem sie troche za sprzeta i mam pytanko : moze byc takie miejsce zamocowania mocowan od kierownicy ? nawierce otwory w półce i bedzie po krzyku, bede musial tylko ściąć orginalne mocowanie jawoskiej kiery. Temat "szybki" wiec prosze o wszelkie info.

Gość joserodo
joł joł - wzialem sie troche za sprzeta i mam pytanko : moze byc takie miejsce zamocowania mocowan od kierownicy ? nawierce otwory w półce i bedzie po krzyku, bede musial tylko ściąć orginalne mocowanie jawoskiej kiery. Temat "szybki" wiec prosze o wszelkie info.

Cztery dziurki w półce to troche za dużo. Poczekaj na moje foty (jeśli ci sie nie sopieszy - powinny być za tydzień) i zobaczysz jak ja to rozwiązałem.

Mi sie ten sposób mocowania nie podoba raczej zamontował bym to podobnie jak montowane sa kierownice w komarkach a najchetniej zoganicowal bym górną półkę od komara ladnie wyciął mocowania kierownicy i naspawał na półke od jawki ten sposób jest łatwy do wykonania i napewno efekt takiego zabiegu nie popsuje wygladu maszyny a nawet jesli udało by Ci sie to ladnie wykonać poprawił by jej wygląd.

śledzę poczynania w temacie Jawki i jestem ciekaw efektu końcowego.

tak przy okazji, spytam speców od tych motorowerów,

ile można dać za Jawkę 50, przebieg coś koło 1000 km, zarejestrowana, lakier oryginalny, ale jest w cześciach

Jak w częściach to nawet może zamknąc ci się to w 200-350zł (mowisz ze za kota w worku nie bedziesz placil jak za zlorzone moto i że bóg jeden wie ile części bedzie trzeba jeszcze w niebgo wlorzyć) ale ceny jawek to jedna wielka zagadka można kupić lumpa za 500zł i bardzo dobrą maszyne za 200zł a i okazy za ponmad 1000zł też zdażyło mi się oglądać :) A i im dalej od miasta w glab wsui tym ceny coraz nizsze :)

Ja na twoim miejscu rozwiązałbm to tak jak jest w Simsonie S51. Tak jak napisał szymus naspawać górną półke, tylko od S51 i zalozyc oryginalne wypolerowane mocowania od simsona z rozwierconymi otworami, tak by weszły łby śrub imbusowych (super efekt, mam tak u siebie)

• 2 tygodnie później...

Witam!!!!

Cypherius Jestem Ciekawy co z Tego za Monstrum wyjdzie!!! :( Czekam z Niecierpliwoscia na EFEkt Koncowy 8)

Powodzenia!!! ;)

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.