Jackuzy Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ja mam zawsze pełny zbiorniczek oleju, tak jak Ty o nic się nie martwię i na dodatek nie muszę mieć plecaka. :icon_biggrin: Ja zawsze coś wożę, przynajmniej sakwę na dokumenty, telefon i inne pierdoły ;) mniejsza możliwość wypadnięcia z kieszeni..... Panie Dudek... takich lepszych od żółtków (samozwańczo zapewne w większości) to multum tu się znajdzie ;D heh zresztą co oni wiedzą jak fortepiany robią ;D jakby nie patrzeć Yamaha zaczęła od produkującji piszczałek do organów :D no to co oni o motocyklach wiedza :P :P ... OK żartuje żeby komuś nie przyszło do głowy brać tego na poważnie :P a w ogóle z tym smarowaniem ..... echh jakby to powiedział pewien mój kolega ŻAL ! ;) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 powiedzcie mi czy mo sie zdawało ale w weekend zabrakło mi paliwa wlałem pomieszane z olejem ale dozownika nie wyłączyłem czy jest możliwe że lepiej mi sie jezdziło znaczy troszke większa moc? i 2 ptanie czy lepiej robić mieszanke czy używać dozownika w moim 2T? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Przeczytaj w całości ten temat i sam podejmij decyzje. Bo tu właśnie dyskutujemy na ten temat. Jak byś poświęcił trochę czasu i go przeczytał od początku to byś wiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 powiedzcie mi czy mo sie zdawało ale w weekend zabrakło mi paliwa wlałem pomieszane z olejem ale dozownika nie wyłączyłem czy jest możliwe że lepiej mi sie jezdziło znaczy troszke większa moc? i 2 ptanie czy lepiej robić mieszanke czy używać dozownika w moim 2T? I potem się dziwić że starzy wyjadaczom opadają ręce i rwą się nerwy ;] :banghead: :icon_rolleyes: na następny raz "miszczu" poczytaj najpierw temat w którym klepniesz posta co? :evil: Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Dokładnie tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 2 pytanie przyznam zadałem głupie ale na 1 nie dostałem odpowiedzi... i sam nie umiem sobie odpowiedziec.... czy to co silnik dostaje z dozownika + troszke w paku coś daje czy to że olej w baku był i związana z tym poprawa osiągów to tylko moje wyobrażenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 (edytowane) Może spróbuj na chwile odłączyć dozownik zrób z litra paliwa mieszankę i zobacz jak wtedy ci się będzie jeździło. Wlej na litr paliwa tak 25-30 ml oleju. Jeśli stwierdzisz że lepiej to może jednak nowy temat załóż w odpowiednim dziale i tam się dowiaduj. Tylko jak będziesz tak robił to na początku zakręć kranik > zapal go i niech się cała czysta benzyna z gaźnika wypaliła > odłącz dozownik > zlej benzynę z baku > wlej mieszankę > i na test drive. Może wystarczy tylko podkręcić dozownik albo masz w nim jakiś gówniany olej. Edytowane 17 Grudnia 2008 przez Hipolit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GALA94 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 A jesli odlacze dozownik w hondzie mt 80 hd02e to co musze zatkac w2 gazniku ?? Wiem ze wlot w krućcu a dalej ?? :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 2 pytanie przyznam zadałem głupie ale na 1 nie dostałem odpowiedzi... i sam nie umiem sobie odpowiedziec.... czy to co silnik dostaje z dozownika + troszke w paku coś daje czy to że olej w baku był i związana z tym poprawa osiągów to tylko moje wyobrażenie? Wic może lezec w ilości oleju w benzynie.... jeżeli zrobiłeś mieszanke uboga w olej, mozliwe ze silnik troche lzej chodził ale przy okazji zuzywał się bardziej... inna opcja to ze dozownik daje ci za dużo oleju .... ale w sumie to tylko domysły a może to było po prostu dobre paliwo?? Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek12 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 co muszę zatkać przy mojej crm 125 po odłączeniu dozownika? z tego co wiem to wszyscy moi koledzy odłączają dozownik, bo lepiej zapobiegać niż potem szukać kasy na remont silnika :icon_eek: , niech każdy sam decyduje czy odłączać czy nie :icon_question: :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Jesli tak bardzo chcesz go wyciagnac pomimo tego ze dziala to gdy juz to zrobisz to bedziesz wiedzial co zatkac... Ale sie pierw zastanow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alpaprime509 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 ja osobiscie zdjalem dozownik po czym jak zatarło tłok przytkało rurke z dozownika nie dostał oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi