skinny500 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) Typowy low cost, lepiej dozbieraj do wiosny i kup coś porządniejszego - będzie bezpieczniejsze a i starczy na dłużej :) Póki co tylko 2 Marushiny brały udział w SHARP, ale oba dostały 5 gwiazdek (maksymalna nota). Z tego wynika, że są w stanie zaabsorbować więcej energii z siły uderzenia niż sporo topowych kasków (np. Shoei XR-1000). Edytowane 8 Grudnia 2008 przez skinny500 Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Póki co tylko 2 Marushiny brały udział w SHARP, ale oba dostały 5 gwiazdek (maksymalna nota). Z tego wynika, że są w stanie zaabsorbować więcej energii z siły uderzenia niż sporo topowych kasków (np. Shoei XR-1000). a które to kaski po 5 gwiazdek dostały? możesz podać konkretne linki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) Topowy RS1 Carbon i tani Tiger. Póki co innych Marushinów nie sprawdzali i szybko tego nie zrobią, bo była by już na stronie informacja o nich, tylko że bez podanego wyniku. Edytowane 8 Grudnia 2008 przez skinny500 Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Póki co tylko 2 Marushiny brały udział w SHARP, ale oba dostały 5 gwiazdek (maksymalna nota). Z tego wynika, że są w stanie zaabsorbować więcej energii z siły uderzenia niż sporo topowych kasków (np. Shoei XR-1000). Mialem Marushin'a i bylem z niego zadowolony, mimo, ze mial juz swoje lata, niestety nie bylem juz w stanie dokupic do niego czesci ani vizjera. Sam zastanawiam sie nad carbonem, moze kiedys, jak zuzyje te ktore am ( troche to potrwa, he, he ). Co do tego angielskiego rankingu to dla mnie nie watr funta klakow :icon_mrgreen: :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Co do tego angielskiego rankingu to dla mnie nie watr funta klakow :icon_mrgreen: :crossy: Hehe chyba wiele osób tak uważa :). Natomiast mi się barzo podoba sposób testów jaki wybrali. Sprawdzają wyłącznie to, jak duża siła uderzenia jest przenoszona na głowę, a to najważniejsze, bo czy kask będzie miał całą skorupę popękaną po wypadku, czy będzie jak nowa to i tak bez znaczenia. Wg. mnie właśnie takiego rankingu brakowało, a tutaj jeszcze o tyle dobrze że nie jest on powiązany z żadnymi gazetami itp więc o stronniczość bym się nie martwił Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Czyli robią go zapleńcy po to aby odmienić świat ? :) Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet-ja Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Mizerne wykonanie, nie polecam. no wlasnie o tym slyszalem . Mam nadzieje ze jakosc wykonczenia nie obejmuje wszystkich wyrobow tej firmy. Wlasnie znalazlem jescze jeden wynalazek z podobnej grupy cenowej - Sharka s 800 cosmic . Jutro sprawdze . dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 (edytowane) Pan Piotr w Łomiankach, przy serwisie Yamahy, prowadzi sprzedaz tych kaskow, mozna podjechac, poogladac, moze sie akurat spodoba. Edytowane 10 Grudnia 2008 przez Sadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 stary masz bika za kilkadziesiat tysi, a szkoda ci kasy na porzadny kask? kup sobie Arai'a Corsair'a lub Shoei'a X Spirit'a , a jak juz chcesz koniecznie zaoszczedzic , to polecam Suomy Vandal, paru chlopakow przetestowalo go na Gixer Kapie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 (edytowane) Czyli robią go zapleńcy po to aby odmienić świat ? :) Brytyjski rząd, w trosce o bezpieczeństwo motocyklistów opracował ranking najbezpieczniejszych kasków motocyklowych. SHARP (Safety Helmet and Assessment Rating Program)(...) Edytowane 10 Grudnia 2008 przez skinny500 Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 (edytowane) EDIT: miałem tutaj wykpić te testy bo Schubertha testowali chyba rok czasu, widzę, że już jest. Dwie gwiazdki. Zrobimy ściepę narodową i wyślemy im jednego Tigera/Tornado/etc? Osobiście kupuję taki kask, który mi się podoba, jest dobrej jakości, cena, bezpieczeństwo to trochę drugorzędna sprawa bo jak widać testy pokazują, że kaski firmowe za 1500 zł sztuka potrafią być mniej bezpieczne od mniej firmowych za 150-200 zł sztuka. Poza tym IMO gwiazdki można sobie w dupkę wsadzić, skoro profesjonalnie testują kaski to powinni zamieszczać obszerną dokumentację z każdego badania. Edytowane 10 Grudnia 2008 przez tmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieta Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Kupiłem mojej żonce kask tej firmy na motobajzlu w Warszawie, jeden z najwyższych modeli (nie pamiętam jaki :icon_rolleyes: ) żona jest zadowolona a i ja w nim pare razy pośmigałem. Powiem szczerze że nic złego powiedzieć o nim nie mogę :bigrazz: Generalnie dobrze trzyma się łepetyny, dobra wentylacja, wykonanie nie jest aż takie złe :wink: dostaliśmy też przyciemnianą szybkę na zachętę :biggrin: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet-ja Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 stary masz bika za kilkadziesiat tysi, a szkoda ci kasy na porzadny kask? kup sobie Arai'a Corsair'a lub Shoei'a X Spirit'a , a jak juz chcesz koniecznie zaoszczedzic , to polecam Suomy Vandal, paru chlopakow przetestowalo go na Gixer Kapie :D ... tu nie chodzi o to czy mi szkoda czy nie , taka kase przeznaczylem na kask . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zaczynam się wku........a, ludzie kupujecie litrowe motocykle po 35000zł, a na kask wam szkoda i porządne ciuchy. mnie tez raczej to smieszy, Kazdy jednak wie na ile sam ceni swoja banke i cialo. Piet-ja O ile nie chcesz wydawac za duzo kasy, to w/g mojej opini powinienes wybrac cos minimum ze srodkowej polki. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość świerzy Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 >A ile masz kasy, na ewentualną trepanację czaszki. Pisałem poważnie. >Zaczynam się wku........a, ludzie kupujecie litrowe motocykle po 35000zł, a na kask wam szkoda i >porządne ciuchy YUBY , a ty czasem nie musisz "strepanować czaszki" :biggrin: :biggrin: Jak zaczynasz się irytować to gaś komp , i idź pooddychaj , albo na spacer , albo na trepanację ... :biggrin: :biggrin: Właśnie dlatego że ludzie ostatkiem sił kupują drogie motocykle , nie mają na drogie ( co nie oznacza "prządne" ) ciuchy . A napisz za jaką kwotę masz chełm na głowie ? pozdrawiam . >Żenua j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi