Skocz do zawartości

świeca do piaggio nrg (wtrysk)

kiki
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie- potrzebuje kupic swiece do bzyka kumpla- piaggio nrg z 2004r na wtrysku. Problem lezy tylko w tym iż nie wiem jaką kupić- polecicie coś?

Z góry dzieki za inf.

Edytowane przez kiki

A na stronie NGK próbowałeś dobrać?

Jak nie pomoże to może Denso? : http://www.globaldenso.com/cgi-bin/global/...name=mc-104.txt

Ja wstawłem znajomemu do piaggio ngk i hulało mu to dobrze tyle żę było na gaźniku. Do większego piaggio (150) też ngk i też dobrze jeździł. Palił od kopa przy niskich temp. Niemniej słyszałem opinię że denso jest lepszy.

Edytowane przez piotrek1281

Pytałem o rodzaj swiecy bo nie mogłem znaleźc odpowiedniej do takiego piaggio z wtryskiem. Swiece chciałem zmienic bo "bzyk" nie chciał chodzić.

I tak- okazalo się że w odstojnikach wtryskiwacza byla słaba benzyna ( zmieszana chyba z wodą- nie chciała się dobrze palić ). Po złożeniu do kupy moto w dalszym ciagu nie paliło, tylko zalewało świecę (cały uklad zalany swiezym paliwem).

Wyjałem więc swiece z mojej VFR i na próbę włozyłem do skutera-zapalil od strzała i wyszstko było cacy. Ale dziś jak kupilem nową swiece i wkreciłem ją w głowice-cisza-nawet nie piargnął... Zalało ją po raz kolejny.

Myślę co jest, i znowu wykreciłem z mojej vfr-ki swiece i wkręciłem do piaggio (z myślą że bedzie banglał-a tu du*a). Nic z tego -caly czas zalewa tego małego cholernika.

Iskra jest dobra, paliwo swieże, aku naładowane na maksa.

Macie jakies pomysły???

Edytowane przez kiki

Instrukcja obsługi nakazuje założyć świecę Champion RG6YCA odstęp elektrod 0.6 - 0.7mm

Ze świec NGK zalecanych do innych wtryskowców: CPR8E lub CR8E

Zapłon źle sprawdza się w tych silnikach, wtrysk jest zatem bardzo czuły na słabe świece, zalewanie oraz odkładanie nagaru. Iskra na elektrodach świecy nie może być pomarańczowa (nie odpali).

Można spróbować zastosować świece platynowe, irydowe od "ścigaczy"

lubisztosuko.gif7,352 osób lubi to.

Sory, że pisze post pod postem ale nie ma juz edycji po kilku dniach.

Problem zostal rozwiązany i pisze dla potomnych, którzy moga mieć podobną zagwozdke:

Winny był zawór membranowy a dokładnie- był nieszczelny ( patrząc pod swiatło widac było szczeliny). Został on więc rozkręcony i wyczyszczony. W miedzy czasie proponuje odkrecic i wyczyścić dokładnie kompresor wtrysku bo tez lubi sie syfić no i oczywiście trzeba kasować bledy w kompie aby moto mogło odpalić.

Pozdro