Guti Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witam . Mam mały problem , chodzi o Fazera 600 2003r , (ostatni wypust starego silnika). Gdy silnik chodzi na wolnych obrotach Głośno grzechocze w okolicy sprzęgła , (domyślam się , że to kosz sprzęgłowy) gdy wcisnę klamkę sprzęgła to jest cisza , słychać wtedy tylko cichy szmer silnika a po puszczeniu sprzęgła znowu to grzechotanie ,,, Moje pytanie , w jaki sposób można to wyciszyć bez kosztownej wymiany kosza sprzęgłowego <bo nawet używane kosztują w granicach 1000zl i to nie wiadomo czy będzie jakaś poprawa;/ (dodam, że sprzęgło pracuje prawidłowo , bierze dobrze , nie szarpie przy puszczaniu , nie ślizga się nie ciągnie itp). Jeśli ktoś miał podobny przypadek lub wie co i jak proszę o rade ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 A masz zdolnosci grzebalca mechanicznego + narzedzia ??? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 wątków o głośnym sprzęgle było już na forum na pęczki. skorzystaj z opcji szukaj a dowiesz się co jest przyczyną "głośnego" sprzęgła, jak to wyeliminować i na jak długo bedzie poprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Polecam tą firmę do regeneracji koszyka : http://www.sprzegla.com/?id=kontakt Robiłem tam kilka koszyków i jest ok, odnośnie kosztów trzeba dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Ok Dzieki za podpowiedź , dawno nie było mnie na Forum i poszedłem trochę na łatwiznę nie używając wyszukiwarki , narzędzia są , coś tam czasem grzebie kolegom przy maszynach wiec może się udać jak nie to skorzystam ze stronki podanej powyżej . Dzięki serdeczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi