RudyXJ Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Albo hamerite, wszystkie moje blaszaki są tym od spodu wysmarowane i chroni rewelacyjnie ja drobne ogniska korozjii w golfie załatwiłem najpierw Hameritem a później pozaklejałem Bitex`em i jak narazie wszycho OK. Najważniejsze by czymś zakonserwować i regularnie po każdej zimie tam zajrzeć , obczyścić , poprawić i będzie sie auto kupy trzymać... Pzdr Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) No to jeszcze inne pytanie - robić to teraz, w sensie w zimie (nie wiem czy miałbym ogrzewane pomieszczenie) czy poczekać do wiosny, kiedy będzie cieplej, żeby wilgoć nie dostała się pod podkład czy nawet tego hamerite'a? BTW - wrzucam jako ciekawostkę, szukając info o rdzy natrafiłem na coś takiego ;) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=484864964 Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Greedo, i tak go niedługo zacznie zjadać, zabezpieczenie nic nie da, no chyba że co 1-2 lata będziesz powtarzał akcje :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Greedo, i tak go niedługo zacznie zjadać, zabezpieczenie nic nie da, no chyba że co 1-2 lata będziesz powtarzał akcje :biggrin: No taki mam zamiar :) Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIL Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Podstawa to wiedzieć gdzie w danym modelu samochodu zaczyna wychodzić rdza i na tych punktach w konserwacji skupić się najbardziej nie zapominając o innych potencjalnych miejscach ognisk. Ja z rdzą walczyłem kompleksowo, tzn. czekałem aż pokaże na co ją stać, czekałem czekałem i czekałem a później załatwiłem ją w 1 rundzie. 3 lata temu kupiłem 15 letnie audi 80 tke i od tego czasu przestałem okresowo jeździć na myjke ciśnieniową w zime żeby spłukać sól. w ogóle przestałem jeździć na myjke :icon_mrgreen: ocynk leży jakieś 60 lat. jeszcze sobie pojeżdzę Cytuj Ludzi sie hoduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Najpierw stawiasz sobie auto na kołyski (kanał do konserwowania się nie nadaje). Myjesz całe auto karcherem, każde ślady korozji usuwasz (ja zawsze używam szczotek drucianych na wiertarce, w cięższych przypadkach papier ścierny). Każde miejsce gdzie usuwałeś powłokę malujesz podkładem reaktywnym, na to kładziesz (ja używam bitgumu) który wcześniej podgrzewam do bardzo wysokiej temperatury, gorący wlewam do pistoletu i takimk natryskuje. na progi i nadkola używam preparatów typu baranek. do wszystkich profili zamkniętych plus drzwi wtrykuje preparat na bazie wosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 BTW - wrzucam jako ciekawostkę, szukając info o rdzy natrafiłem na coś takiego ;) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=484864964 Te elektroniczne systemy antykorozyjne to bardziej działają na psychikę właściciela niż na korozję - coś jak magnetyzery :icon_mrgreen: Pozdro ps. Ale jest coś co może zastąpić w/w gadżety: NAKLEJKI MOCY - naklejamy je na skorodowane miejsce i nie dość że auto zyskuje na osiągach to i rdzy nie widać :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 ptaq_ teoretycznie to urządzenie powinno działać, takie systemy działają, ale ten produkt na allegro niekoniecznie jest tym, czego się spodziewamy kupując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Teoretycznie może i tak - poczytaj sobie na innych forach internetowych opinie ludzi którzy to lub podobne urządzenie kupili - jednym słowem lipa :lapad: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi