Rider666 Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 witam mam fzr 1000 i prawdopodobnie sa przytarte tłoczki hamulcowe z przodu, bo koło nie obraca sie swobodnie , tarcze są proste i nie zuzyte klocki tez ok, i tu mam pytanie czy po rozpołowieniu zacisków , i ponownym składaniu daje się silikon czy moze jakis inny specyfik typu (hermetyk) ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wueska Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 nie daje sie nic... bo nic nie wytrzyma konatktu z płynem hamulcowym;] jak otworzysz zacisk to zobaczysz tylko oringi na kanalikach i tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toper-utl Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 (edited) Jak wyżej, dajesz tylko te oringi bez silikonu lub też innych specyfików. Zacisk i tłoczki wyczyść dokładnie nowym płynem hamulcowym, jeśli jest potrzeba wymień również uszczelki tłoczków i musi być cacy. Chociaż i tak w większości motocykli klocki zazwyczaj delikatnie obcierają o tarczę, najlepiej po wyczyszczeniu unieś koło i sprawdź jakie ma opory , jeśli wykona po zakręceniu ręką z 2 obroty to tak zostaw i się juz nie przejmuj. Edited November 25, 2008 by toper-utl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rider666 Posted November 26, 2008 Author Share Posted November 26, 2008 dzisiaj zrobiłem te zaciski , :icon_biggrin: faktycznie sa tam tylko oringi, i jest gitara ! dzieki i pozdro :icon_mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts