WilQ_21 Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Witamtak jak w temacie chce się poradzić czego to może być winahttp://www.bikepics.com/pictures/1477239/na fotce jest to słabo widoczne ale silnik jest mokry, na początku myślałem że może uszczelniacz na zębatce puścił ale tamte okolice są suche po rozebraniu okazało się że mokra plama ciągnie się po silniku od napinacza łańcuszka rozrządu gdzieś z tamtych okolic czy to może być wina tych oringów które są między głowicą a cylindrami i mają uszczelniać kanał doprowadzający olej do głowicy ?? czekam na odpowiedź pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Pytanie raczej do wróżki a nie na 4um bo wypada tylko dokładnie umyć silnik pod ciśnieniem i sprawdzić miejsce wycieku. Silnik jest tak zalany olejem że ja sugerował bym wydmuchanie uszczelki miski olejowej. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Jak wyżej. Sprawdź czy śruby od napinacza rozrządu sie nie poluźniły. O-ringi o których mówisz są po bokach cylindrów. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Witam silnik umyłem dokręciłem i sprawdziłem śrubki od napinacza łańcuszka rozrządu ale one były dokręcone coś mi mówiło żeby sprawdzić inne śruby i okazało się że były lekko poluzowane nakrętki na szpilkach przy środkowych cylindrach mam nadzieje że to to była główna przyczyna i teraz będzie już spokój ale to sie okaże jeden problem chyba z głowy za zacząłem wymianę uszczelniaczy z przodu jak wszystko poskładam to dam znać czy to było naprawdę to pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi