Skocz do zawartości

mam problem... dyfuzor zarąbany nagarem, jak się go pozbyć ?

KaRaKaN89
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

no już lepiej nic nie wymyślajcie... bo z krzesła spadne !

sprawa załatwiona !! ;))) pomordowałem się troszke o aż " 95% " nagaru usunięte ! ;D

hmmm...a oto moja metoda :

aby usunąć z końcówki wydechu [ tej cienikiej rureczki ) zrobiłem takie "wertyko" ;D

miałem w miare grubego ale miękkiego pręta, na nim przyspawałem i nałozyłem nakrętki i pozaginałem go jak najbardziej się dało... lekko podgrzałem palnikiem żeby był bardziej elastyczny i na wiertatke i jazzzzda xD po około 3 minutkach zabawy wyleciała spora kupka nagadu...praktycznie wszystko usunołem z tej końcówki

a u góry dyfuzora ( to co wchodzi w cylinderek ) przedłużyłem na pręcie taką szczotke drucianą do wierkatki, podgrzałem palnikiem ( lutlampa ) aż się zaczynało palić i jazzzda wiertareczką, następnie przepaliłem ( około 8 minut ) dyfuror [ wsadziłem palnik ] aż był nieźle rozgrzany i się nagar lekko palił... wrzuciłem kupe nakrętek i srubek i trzepałem około 5 minut i koniec !!

z całego wydechu uzbierałem taką zajebi**ście wielką kupke nagaru...

a te wassze pomysły z ogniskiem, człowieku kolanko od motorynki to gruba rura i nawet nie opłaca się jej przetykać bo koszt nowej to 20 zł, a Ty ją pewnie tak zmasakrowałeś że wygląd był fatalny ;)

a co do tej wypowiedzi :

Kolega zasyfił sobie dyfuzor na własne życzenie i teraz chce wycierać dupę szkłem a Ty mu jeszcze podpowiadasz jak do reszty zniszczyć to co pozostało.

A może też lejesz do swojego silnika LOTOS ?

to pisałem jeśli pan nie chce pomóc to prosze nie pisac takiego czegoś, wiem lepiej co leje do paliwa !

więc nie życze sobie żeby pan mi tak non stop dogadywał !

może potrzebne są panu okulary...napisałem " LEJE TYLKO OLEJ Castrol Power Racing 2T !! "

NIGDY NIE NALAŁEM INNEGO OLEJU ! może robił to poprzedni właściciel moto, ale ja latałem tylko na tym oleju !

a jeśli pana stać na nowe dyfuzory to prosze sobie kupować ! temat posta był inny...