MOC Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 WitamPrzymierzam sie do przesiadki z maxa na w/w moto. Interesuja mnie opinie uzytkownikow, ludzi ktorzy tym moto jezdza a nie info czerpia z motocyklowych swierszczykow...no :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Sie morda umów na jazdy testowe i już, nie ma to jak samemu sprawdzić co i jak :crossy: w PP chyba mają :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Madrze prawisz mordo ty moja :buttrock: ale chcialem zasiegnac opini przed udaniem sie do dealera na jazde probna czy wogole warto... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Ja pośmigałem trochę B Kingiem. Fajny motocykl, nie zdziwisz się, że jest zajebiściue mocny :icon_mrgreen:. Spokojnie można powiedzieć, że jest to fajna maszyna. Masa nie przeraża, zwraca uwagę się tylko na gabaryty. Bardzo szeroki zbiornik, boczne osłony i wielkie wydechy robią swoje. Nie wiem czy będziesz jeździł sam, ale pamiętaj, że z tyłu się nie jedzie za wygodnie - siedzenie jest małe, a wydech przeszkadza w wygodnym ułożeniu nóg. Od razu polecam akcesoryjne końcówki wydechu - nie dość że fajnie brzmią, to jeszcze wygląd się poprawia. Co jeszcze? W sumie ciężko cokolwiek dodać. Moto ma zajebisty silnik, świetną skrzynię biegów, oraz niezłe zawieszenie i hamulce (lepsze niż w Hayce, może to subiektywna opinia). Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackRM Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) Witam, motocykl jest dla mnie przede wszystkim codziennym srodkiem transportu do i z biura.Przesiadlem sie na B Kinga 3 tygodnie temu (byl uzywany 6 miesiecy i mial 1300km przebiegu).Moj poprzedni bike to Bandit 1200S.Ale do rzeczy: Silnik: patrzac na cyferki to prawie o 90KM i 50Nm wiecej. (a wiec +90% i +50% wiecej :crossy: od bandziora ).Motocykl ma dwie mapy wtrysku: A (full power) i B (deszcz).Na mapie B juz Bandzior sie chowa. Jednak wykres mocy/momentu jest zupelnie splaszczony. Wydaje sie ze to silnik elektryczny - na kazdych obrotach i na kazdym biegu jest "slaby". O gumie czy jakimkolwiek agresywnym wyprzedzaniu mozna pomarzyc. Mysle, ze producentowi chodzilo o to aby tylna guma sie nie "urwala" na deszczu wychodzac z zakretu na gazie.Osobiscie polecam ten program dla przesiadajacych sie ze sprzetu ponizej 70-80Nm aby sie zapoznac sie z trakcja, hamulcami i masa pojazdu.Na mapie A silnik pokazuje swa prawdziwa twarz: lekkie odkrecenie gazu oraz natychmiastowy moment obrotowy wystarcza by zostawic "spocone R6" ze swiatel daleko w tyle.Przejscie z jedynki na dwojke z pelnym gazem oznacza pisk opon i/lub natychmiastowa gume.Trojka na koncu pokaze nam ok. 250km/h i zaczniemy sie zastanawiac nad sensem szesciu biegow w tym nake'u :icon_mrgreen: Spalanie: tu bardzo duzo zalezy od manetki gazu. Nawet wiecej niz przy Bandziorze. "Dziczac" w miescie (czesto gaz na maxa i guma) Bandzior na 20-to litrowym baku w rzymskich korkach robil mi 200km do rezerwy (17l).B King na 16,5 - litrowym baku robi obecnie ok.180km.Wiec w sumie to samo. Teraz wlasnie wrocilem z wycieczki z dziewczyna (jazda totalnie pasywna ze wzgledu na bol nerek :crossy: ) i zrobil mi na baku 310km :D Trakcja: zawieszenie, stabilnosc, hamulce w porownaniu do duzego Bandyty to niebo a ziemia.Nawet na gumie konczac dwojke na ok 180km/h :) masz absolutna stabilnosc.Latwosc szybkich manewrow w miescie: taka sama lub lepsza jak w Bandziorze - scigacze stoja w korkach a BKing smialo myka miedzy autami.Komfort: kierowca siedzi jak na tronie..w koncu to B KING :crossy: pasazer jednak musi bardzo kochac kierowce aby zenic kity ze jest wygodnie :banghead: Jadac szybko, od razu (>150km/h) sie czuje ze tu nie ma owiewki. Ale na gumie to tylko plus :D Strzeszczajac: rasowy "street bike" - moto wlasnie dla mnie :biggrin: Pozdrawiam serdecznieJack RM Edytowane 10 Listopada 2008 przez JackRM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi