Skocz do zawartości

Honda Civic - rozterka z lakierem ?

^lunatyk^
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Z wielki bólem serca niestety mojemu nowemu nabytkowi dziś przerysowałem lewe przednie nadkole... jeżeli chodzi o karoserie jest ona tylko minimalnie wgnieciona ( parkingowe przerysowanie o słupek na parkingu podziemnym ) i na długości od najwyższego miejsca nadkola w przód ma lekkie rysy. Generalnie nic wielkiego się nie stało ale rozzłościło mnie to kur*sko i chciałbym się tego jak najszybciej pozbyć.

I tu rodzą się moje pytania....

Mam zamiar jutro zadzwonić do serwisu blacharskiego Hondy i zapytać ile by taka robota kosztowała i ew. podjechać tam żeby zobaczyli. Z drugiej strony zastanawiam się czy nie lepiej oddać to jakiemuś zwykłemu lakiernikowi ( nie mylić z jakiś tam mechanikiem - popaprańcem )Który wybór lepszy ? Może macie jakiś sprawdzonych lakierników z wolnymi terminami w Warszawie ? Czy jest możliwe tak pomalowanie kawałka elementu samochodu żeby to miejsce nie dało się odróżnić gołym okiem ? [ ten efekt chce osiągnąć ]

Panowie pomóżcie ...

Da się tak pomalować i nawet nie trzeba do tego wielkiego specjalisty, warunkiem jest w miarę nowy lakier. Do wypłowiałego lakieru już nikt nie dopasuje koloru, kolor bierze się z kodu, każdy samochód ma go wbity w książkę lub jest gdzieś w aucie.

Oczywiście miernik grubości lakieru to wykryje więc zanim oddasz fure do malowania - porób fotki, będzie mniej problemów przy odsprzedaży auta.

Jeśli uszkodzenie nie jest ogromnie i skomplikowane, kup na alledrogo lakier w sprayu (jakieś 15-20 zeta płaciłem) i zrób to sam ;-)

• 1 miesiąc temu...

Dokładnie, wypłowiały lakier sie poleruje i nie ma problemu. Jeśli chodzi o kody lakieru-to auta nie zawsze maja oryginalny lakier....ale w mieszalni lakierów zawsze dobiorą Ci identyczny kolor. Może najpierw napisz jaki to Civic. VIIIg np. zawiózł bym tylko do serwisu Hondy żeby mi wszystko zrobili profi, ale V czy VIg zawiózł bym do zwykłego lakiernika który (o ile to prawdziwy lakiernik a nie pan władek, co tydzień temu kupił sprężarkę i pistolet) zrobi to tak ze nie będzie widać śladu nawet jak będziesz sie z bliska przyglądał.

tez jeżdżę civem hehe. pzdr