ReD-GreeN Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) Witam.Mam nie wiem czy to problem czy tak jest poprostu w moim xp6 daje "1" a on szarpnie i gasnie(zieje się tak jak jest zimny...) co to może być??Gdy motorem pojeżdże to już tak nie robi ale po dłuższym postoju sytuacja się powtarza...Podczas wrzucania "1" czuje opór pod butem... Edytowane 19 Października 2008 przez ReD-GreeN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Witam.Mam nie wiem czy to problem czy tak jest poprostu w moim xp6 daje "1" a on szarpnie i gasnie(zieje się tak jak jest zimny...) co to może być??Gdy motorem pojeżdże to już tak nie robi ale po dłuższym postoju sytuacja się powtarza...Podczas wrzucania "1" czuje opór pod butem...Sprzeglo jest sklejone. Przed odpaleniem wrzuc 1 i przepchnij motor na sprzegle. A tak pozatym to moze masz lipny olej i pora go zmienic. Byle nie na Hipol bo bedzie to samo i jeszcze sie bedzie slizgac jak sie rozgrzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 olej w skrzyni nie dawno zmieniałem może ze 150km temu...Sprzeglo jest sklejone co to znaczy(jestem laikiem)?Jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Sprawdź luz na dźwigni sprzęgła i przed uruchomieniem rób tak, jak napisał Kwiatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 okej będę robił ale czemu to ma służyć coś ma się przestawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Rozklei to tarcze sprzęgłowe od przekładek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 czyli za gęsty olej???rozbierac sprzęgło i wymyc tarcze w benzynie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fz750olecko Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Nie.Nic nie rozbieraj i nie myj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 olej w skrzyni był total syf i wymieniłem go na zwykły hipol....i powiedzieli mi ze zły zmienić go ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Olej w skrzyni powinien byc 15w40 albo 10w40. Nie pamietam joz. Ale chyba 10w40. tylko kup jakis orginalny i dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 dales dupy z tym hipolem najlepiej 10w40 ja osobiście polecam Motul'a 5100 jest dobry wg. mnie oczywiście pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 wiem hipol lipa trudno człowiek się na błędach uczya słuchajcie czy spalanie przy jeżdżeniu troszku w piaskowni moze wynieść 6,5l? czy to za dużo?myśle ze 2T to normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 6,5 l na orginalna 50ccm to troche duzo. 6l to by uszlo, ale 6,5l, tyle to mi nawet dt 80 nie palila w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 no wlasnie kup Motula 5100 ja takiego uzywam i jest dobrze. A spalanie jak mo dajesz w gaz caly czas to sie nie dziwie ze ci duzo pali. Moje rieju RR tez ma am6 i raz udalo mi sie spalic 5l paliwa w 45 min. Takimi zabawami w terenie. Wiec jak go katujesz to ciagnie paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 motul to półsyntetyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi