jacus Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 ja tam sie boje tak jezdzic... az sie boje rozpolowic ten silnik bo i skrzynia cos zaczela szwankowac... pewnie jescze tu wroce i bede sie pytal o wal no i gdzie kupic tanie dobre czesci pozdr jacus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 ale SHL tak szła że się jej bałem. Serio. Na koło stawała idealnie do pionu i nigdy się nie zadławiła czy zamuliła przy przyspieszaniu. bo to panie szatan nie motór :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 qurim mówisz że SHL zrobiła się po tym zabiegu nerwowa na gaz :icon_mrgreen: no dobra koniec :D za dużo z robotą nie podskoczyłem ale zawsze coś kółka zostały wycentrowane i dekle boczne poddane liftingowi fotki do wglądu pod linkiem ze zdjęciami :D pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Te dekle są boskie!! Opisz dokladnie proces "rzeźbienia" tych cudenek! Pls! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Ufff. Aż mi ulżyło. Jak pisałeś o kapach to myślałem że całe wypolerowałeś. Na szczęście tylko paski, a to jest dopuszczalne w SHL. Miałem kiedyś super pokrywy, kumpel na maszynie mi zrobił. Dosłownie lustro było. Dosłownie. Żadnej ryski, żadnej kropki i odbicie jak w łazienkowym lustrze. Ale już przy montażu silnika straciły trochę, zyskały ślady tłustych paluchów, później zmatowiały lekko i powstały rysy od piasku podwiewanego podczas jazdy. Były całe na lustro a rowek i napis WFM były na czarno pomalowane. W sumie to nic nie zostało z tego połysku. Na fotkach widać kapy. Nie przejmujcie się że kable luźno wiszą i kapa nie jest dokręcona bo ta SHL czeka teraz na remont wiec tylko na sztukę poskładana jest co by nie pogubić niczego. http://bikepics.com/pictures/1117906/ Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 witam powiem szczerze że jeśli chodzi o polerowanie to nie jestem jego zwolennikiem w stosunku do silnika bo wszystko będzie ładnie wyglądać ale tylko na pewien czas a widać na polerce wszystko odcisk palca wylany olej czy benzynę bardzo ciężko jest utrzymać czystość a jeśli chodzi o proces obróbki dekli przy SHL w moim warsztacie to wyglądał tak: dekle były wymyte środkiem do mycia silników (K2 bodajże) później zostały wyszkiełkowane w dalszym etapie czoła dekli były czyszczone papierem normalna procedura jak do polerowania, no i oczywiście wypolerowane ale przyznam się że zrobiłem to trochę w złej kolejności ponieważ później trzeba było jeszcze poprawić rowki i litery szkiełkiem ponieważ lekko się wypolerowało ja polecam jeśli ktoś by wykonywał ten zabieg żeby pierwsze wypolerował czoła dekli a później szkiełkować zapomniałem dodać że wypolerowana czoła były maskowane taśmą żeby szkiełko nie zmatowiło czoła pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Jak idzie robota z SHLką? :biggrin: Jakieś postępy? Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 robota idzie jak krew z nosa wrzuciłem nowe fotki silnika i kół już ubranych, czekam na chromy i to mnie jak na razie trzyma bo śruby od półki i inne tego typu pierdółki no ale co zrobić pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Wow. Miło popatrzeć na postępy. Już mam wizję tej SHL jak będzie w całości. :biggrin: :clap: Nie mogę się doczekać kiedy ja zacznę robić swoje zabytki. :banghead: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Titi Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 mam Shl-kę M11 jest na chodzie jak wszystkie moje motorki, ale na romoncik musi jeszcze poczekać. Po generalnym remoncie jest już SHL M-03 ( jak też DKW BS 350, Junak M10 w obecnej chwili składam Osę M 52).Wolno mi to idzie bo niestety kasa potrzebna. Nie wiem jak wy ale ja np. ramy piaskuję potem dwukrotne malowanie proszkowe z połyskiem. Naprawdę warto, trudno uszkodzić takie lakiery przy składaniu motocykla. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 mam Shl-kę M11 jest na chodzie jak wszystkie moje motorki, ale na romoncik musi jeszcze poczekać. Po generalnym remoncie jest już SHL M-03 ( jak też DKW BS 350, Junak M10 w obecnej chwili składam Osę M 52).Wolno mi to idzie bo niestety kasa potrzebna. Nie wiem jak wy ale ja np. ramy piaskuję potem dwukrotne malowanie proszkowe z połyskiem. Naprawdę warto, trudno uszkodzić takie lakiery przy składaniu motocykla. :buttrock: Elo! Koniecznie pokaż fotki tej SHL M03!!! :biggrin: Muszę to obaczyć. :buttrock: pzdr. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusxmoto Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Dawaj dawaj Titi :buttrock: i DeKaWke wrzucaj :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Titi Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Elo! Koniecznie pokaż fotki tej SHL M03!!! :biggrin: Muszę to obaczyć. :buttrock: pzdr. qurim jeśli jesteś zalogowany na Naszej Klasie wyszukaj Włodzimierz Prawda Radom jest tam parę fotek.Pozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 ja nie zamierzam sie tam logowac, a chce zobaczyc co musze zrobic???:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 http://big.photos.nasza-klasa.pl/8738104/1...3efad7b6a0.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi