Skocz do zawartości

Ścina klin.

Gang555ter
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Motorek ścina mi kliny. Trochę gładź została naruszona, już 2 ściął... Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób jak temu zaradzić (nie wymieniając wału, czy magneta)? Czy to prawda, że źle ustawiony zapłon może powodować ścinanie klinu?

Dokladnie jak pisze kolega wyzej- dotrzyj stozek na wale magnetem.Pamietaj ,ze klin ma za zadanie wylacznie ustalenie polozenia czesc .

Paste mozesz kupic w kazdym sklepie motoryzacjynym lub zrobic sam . Rozbierasz bezpiecznik pradowy starego typu , wysypujesz zawartosc i dodajesz troche oleju.

POzadnie zabezpiecz simering na wale przed ta mikstura bo bedzie do wymiany.Nakladasz paste na stozek walu i zakladasz magneto , pocierasz nim lekko przyciskajac do czasu az cala powierzchnia wspolpracujaca zrobi sie matowa, pamietaj aby co chwila zmieniac polozenie magneta wzg. walu

Powodzenia

Edytowane przez pietrucha77

Pamietaj ze sprawdzeniem czy robote ( docieranie ) wykonales dobrze jest sila z jaka musisz pociagnac magneto, zeby je zdjac ze stozka. Jezeli zadnej sily nie trzeba to znaczy ze dalej jest zle.

Musi byc wyraznie wyczuwalny opor i wrazenie "odklejenia " magneta od walu.

Adam M.

Jak masz wyraźną zadrę to użyj pilnika najpierw, później pasta i docieraj. Ustawienie zapłonu też ma wpływ na ścinanie klinów. Temat znany z motocykli WFM i SHL. :buttrock:

Edytowane przez qurim

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.