Skocz do zawartości

m-63

biskup67
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wzystkich uralowców. Posiadam m-63. z 1980r. Jest czarny po przer. ale jest spoko. Czarny, białe szparunki. Ale ostatnio, gdześ mu ucieka ładowanie, raz jest , raz nie ma, ludzie jaki on jest ciężki. Może ktoś miał taki przypadek, albo wie co to może być.

Biskup.

Witam kolege z pabianic:) Jak coś potrzebujesz w sensie pomocy to dzwoń 0511 411 138, jestem z Łodzi, z Chojen więc nie mam daleko. Ogólnie zacznij od kabli, sprawdź napięcia na wyjściu z prądnicy do ilu do chodzi, sprawdź czy regler załącza ładowanie i czy ogranicza. Pewnie to jakaś drobnostka, jak coś to dzwoń i pomyślimy razem:)

Witam kolege z pabianic:) Jak coś potrzebujesz w sensie pomocy to dzwoń 0511 411 138, jestem z Łodzi, z Chojen więc nie mam daleko. Ogólnie zacznij od kabli, sprawdź napięcia na wyjściu z prądnicy do ilu do chodzi, sprawdź czy regler załącza ładowanie i czy ogranicza. Pewnie to jakaś drobnostka, jak coś to dzwoń i pomyślimy razem:)

Wielkie dzięki za odpowiedz. Zadzwonie. Co prawda ma na dziadku alternator, ale sprawdz. A może masz jakies dane na temat m-63, dot. pradów, i innych detali. Mam ruską instrukcje, ale nie wszystko kumam. Jeszcze raz dzieki, zdzwonimy się.

Wielkie dzięki za odpowiedz. Zadzwonie. Co prawda ma na dziadku alternator, ale sprawdz. A może masz jakies dane na temat m-63, dot. pradów, i innych detali. Mam ruską instrukcje, ale nie wszystko kumam. Jeszcze raz dzieki, zdzwonimy się.

IMHO w 1980 m-63 juz nie produkowali

Witam wzystkich uralowców. Posiadam m-63. z 1980r. Jest czarny po przer. ale jest spoko. Czarny, białe szparunki. Ale ostatnio, gdześ mu ucieka ładowanie, raz jest , raz nie ma, ludzie jaki on jest ciężki. Może ktoś miał taki przypadek, albo wie co to może być.

Biskup.

Moze troche wiecej informacji. Czy instalacja oryginalna, jaka pradnica, jaki regler. Mierzyles ladowanie? Moze to juz koniec akumulatora i nie trzyma pradow? Zmierz gestosc elektrolitu.

Biskup.

Nie ma takiej możliwości aby Ural m-63 był z roku 1980 skoro ten model była produkowany bodajże do roku 1972, tak więc coś tu jest nie tak albo z papiertem albo po prostu składak.

Jestem, jestem. Spoko. Troszke mnie brak ale ok, jestem. Co do ładowania, to mam na dziadku alternator, fakt, dużo przep. ale jset spoko, ok, fota później. Musze zdjąć alt., chyba poszedł olej zimering i nie mam ładowania, trzeba sprawdzić. Teraz walcze z gmolami. Jezu, lidzie jakie jaja, a gmole od Hartmana z bajzlu. niby ok ale do du.... Trzeba pasować, spawać, poprawiać, malować, no ale chyba bedzie ok. Dzieki wszystkim za zainteresowanie biskupem. Jeszcze sie pojawie dzieki i pozdro.