Alien_TM Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 witam ma ktm 520 mam taki problem jak moto jest odpalone słysze że coś ostro ppuka w silnika lecz cichnie jak sie wciśnie sprzęgło (wiele ktm tak ma) , mam nie raz coś takiego że jak próbóje ruszyć to bardzo tarpie i słychać dziwnie od strony sprzęgła wie ktoś m,oze co to jest? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 16 Września 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Kosz sprzęgłowy tak hałasuje, naturalna rzecz w tych modelach. Możesz zdjąć pokrywę i zobaczyć, jakie są luzy na kłach i czy nie trzeba by się pokusić o zmianę. Nie wiem, co oznacza słowo tarpie, pewnie szarpie. Jeśli tak, to należy przejrzeć także okładziny i przekładki sprzęgła. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 U mnie podobnie, luzy na koszu sprzęgłowym; Sprawdź poziom oleju, może przez małą ilość oleju szarpać przy ruszaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi