zdzislavo Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Witam ostatnio przy schodzeniu z obrotów cos zaczelo rzęzic w moim suzuki postanowilem wiec ze sie dobiore do napinacza łańcuszka rozrządu.Po dotarciu do niego mam problemy z wykręceniem go i mam pytanie czy kręcąc tą śrubą napinacz bardziej się wysunie.Mam tez pytanie czy moj napinacz jest standardowy bo ten z serwisowki wyglada troche inaczej. Tutaj adres do fotek http://www.bikepics.com/pictures/1419147/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Za dużo się naczytałeś bzdur na 4um i teraz chcesz popsuć swój motocykl.Oddaj go do serwisu w celu regulacji zaworów. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo Opublikowano 17 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Zawory były niedawno regulowane więc to nie one.Napinacz wyciągnołem gdy naciskam na jego trzpień raz chowa się o jakieś 2cm raz o jakieś4cm mógłby ktoś napisac jak powinien prawidłowo pracować oraz jak go pożniej spowrotem zamontować.Z powodu wyjazdu jestem zmuszony odstawic go do przedwczesnego:( zimowania i muszę nim przejechac jakies 20km dlatego chcialbym zamontowac napinacz spowrotem a jego wymianę prawdopodobnie z łańcuszkiem i ślizgami zlece serwisowi na nowy sezon po moim powrocie. Nikt sie nie orientuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo Opublikowano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Zamontowalem napinacz i musze powiedziec ze juz silniczek chodzi cichutko nie slychac tych odglosow.Napinacz wyczyscilem nasmarowalem i zaczol lepiej pracowac choc pewnie niebawem znowu sie zatnie :crossy: Ale gdyby komus tez halasowal tak sradzik to zalecam wyciagniece napinacza przesmarowanie go u mnie pomoglo przynajmniej na jakis czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi