superbike Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) :icon_rolleyes: Witam - zastanawia mnie czy moja membrana juz pokazala rogi?- Sprawdzilem to tak- przez zwykle dmuchanie ( do srodka jest przedmuch, ale jak wciagam powietrze to tez daje rade-co prawda minimalie ale da sie) - podczas pracy silnika poprzez filtr powietrza wydostaja sie spaliny (znacznie) -- a silnik nie kreci jak powinien-czyli ja mu gaz i dam rade policzyc do 15-tu zanim praca bedzie prawidlowa (rowna) - wiec padlo czy to wina innych podzespolow i czy zniknie po wymianie na nowa?- dodam iz moto pali normalnie , nie gasnie :icon_mrgreen: --- moja membrana to malossi i zastanawiam sie czy nie jest przyblokowana-bo na wejsciu do niej jest plastikowa wstawka pomniejszajaca okno o 50% na wejsciu. Edytowane 13 Września 2008 przez superbike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 NIe wiem co z ta wstawka w swoim exc 300 mialem taka i nie ruszalem jej. Nie sa nigdzie polamane te membrany ani popekane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superbike Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 nie nie sa- ale ciekawi mnie dym z gaznika na wyzszych obrotach- i slaby silnik w zakresie do 7tys/min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 wykręć membrane i poświeć światłem od strony cylindra na membranę, jeśli światło będzie widoczne membrana nie trzyma, i należy ja wymienić(teoretycznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Listki musza dobrze dolegac do podstawy, jesli nie dolegaja dobrze to mebrana ma juz dosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superbike Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 tak tez jutro zrobie- z tym swiatlem nie pomyslalem?-- a do czego sluzy zastawka na membranie?- okno prostokatne wcisniete w membrane zamykajace 50% wejscia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi