InfernoRider Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) Witam, Musiałem zmienić klocki hamulcowe w przednim kole mojej TDR 125 z '98 roku. Wyjąłem stare klocki - ale tłoczki ( Zacisk dwutłoczkowy ) nie chciały się cofnąć. Dlatego wyjąłem tłoczki i je przeczyściłem. Podczas ten operacji wylał się płyn hamulcowy który był w zacisku za tłoczkami. Po wyczyszczeniu tłoczków nalałem do zacisku płynu hamulcowego - następnie włożyłem tłoczki. Jak zapewne wiadomo- hamulec jest zapowietrzony - żeby go odpowietrzyć - muszę odkręcić śrubę na zacisku i naciskać dźwignię hamulca. Kiedyś to już odpowietrzyłem - ale czy po " czyszczeniu tłoczków " mam tak samo odpowietrzać hamulec ?? pozdrawiam Inferno :biggrin: Edytowane 11 Września 2008 przez InfernoRider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 no a jak chciałeś ? te tłoczki to jak czyściłeś ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InfernoRider Opublikowano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 no a jak chciałeś ? te tłoczki to jak czyściłeś ? Wyjałem - nastepnie szmatka i i WD-40 :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Wyjałem - nastepnie szmatka i i WD-40 :banghead: do mycia zacisku używa się płynu hamulcowego....... Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robik64 Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 WD-40 powoduje rozpuszczanie i puchnięcie gumy. Nie zdziw się jak za jakiś czas zablokuje Ci się tłok w oringach zacisku. Myje się tylko w specjalnym płynie do mycia urządzeń hamulcowych lub po prostu w płynie hamulcowym.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InfernoRider Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 lol ... To będę wiedział na przyszłość ... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi