squod Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Jezli masz pewnosc ze to nie jest rozrzad to sie nie martw :wink: Mialem takie same objawy (tylko jak silnik sie dobrze rozgrzal). Pomoglo jedno zmiana oleju i ogien na maxa i tak do tej pory... stopniowo przestalo stukac ... :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 To co napisał Pieciu ma sens -spawając jakies gówno do tego napinaczna przedłuzył jego ramie co doprowadziło po załozeniu go do silnika, do jego głebszego schowania sie. A wiec skoro jest mniej wysuniety teraz, to sprzezyna bedaca w srodku jest bardziej scisnieta niz przedtem, wiec działa na napinacz z wiekszą siłą i mocniej napina łancuch. teoretycznie......to nie zmenia faktu, ze jezeli skonczył sie napinacz, to trzeba wymienic łancuszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Spawany napinacz ,- RESPEKT WIELKI :D Chciałem coś jeszcze dodać, ale pustkę mam w głowie... Dziś piątek i mam wolne to walnę siódemkę z gwinta i spróbuję prześledzić temat jeszcze raz ! Może jestem przemęczony i źle czytam albo opacznie interpretuję :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciu7 Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 To co napisał Pieciu ma sens -spawając jakies gówno do tego napinaczna przedłuzył jego ramie co doprowadziło po załozeniu go do silnika, do jego głebszego schowania sie. A wiec skoro jest mniej wysuniety teraz, to sprzezyna bedaca w srodku jest bardziej scisnieta niz przedtem, wiec działa na napinacz z wiekszą siłą i mocniej napina łancuch. teoretycznie......to nie zmenia faktu, ze jezeli skonczył sie napinacz, to trzeba wymienic łancuszek. ok dziekuje ze ktos mnie rozumie ten napinacz juz mam tak z miesiac i jezdze bez najmniejszego problemu ale caly czas cos stuka i to napewno nie rozrzad bo lancuch ma ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi