lechu Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Witam, mam zamiar kupic motocykiel z UK - tylko moje podejrzenia wzbudzily dokumenty, a mianiowicie dokumnt motocykla - dla mnie wygladajacy malopowaznie (np. w porownaniu z Niemieckim Birfem). Format A3 - zgiety na pol - dla mnie bardzo dziwne, ale moze tak jest. W zwiazku z powyzszym bardzo prosze w trybie pilnym, aby zglosila sie na moje gg: 4125413 osoba ktora miala do czynienia z dokumentami ang. (Wysle na miaila fotki tego dokumentu w celu potwierdzenia ich autentycznosci). Z gory wielkie thx :), pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Dowod rejestacyjny motocykla w UK to .... dwie strony papieru A4 i nazywa sie to V5C :) Czyli to co Ty masz.Jest OK :) Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakwas Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 A wygląda naprawdę mało poważnie bo kto pierwszy raz na oczy to widzi to aż ciężko mu uwierzyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroz Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 to i tak spoko, bo ja mam 3x A4 w wersji dwujęzycznej (angielski i walijski). tak ma być. należy zwrócić uwagę aby wszystko było drukowane. tam nie powinno być żadnych dopisków odręcznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturXJ Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Nie chcę zakładać nowego tematu więc podczepię się. Czy potrzeby jest dokument wyrejestrowujący motocykl? Czy wystarczy ichni dowód rejestracyjny + umowa kupna-sprzedaży w właścicielem z dowodu rejestracyjnego? To, co chcę kupić jest już w Polsce i ma angielską tablicę rejestracyjną. Nie wiem jeszcze jak będzie wyglądać sprawa umowy tzn z kim ją zawrę. Kupowałem już motocykl sprowadzony z Niemiec ale z UK nie. Czy na przeglądzie technicznym czepiają się świateł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 drogi kolego, temat w którym napisałeś nie jest jedynym traktującym o zakupie moto z jukejowa na forum. proponuję użyć wyszukiwarki, odpowiedzi na wszystkie pytania już są - w archiwalnych postachjsz ps. odradzam "kupowanie od Anglika w polsce". bierzesz w ten sposób udział w oszustwie podatkowym... a ważniejsze jest to, że w razie kłopotów z motocyklem (uszkodzony, kradziony, itd) nie masz podstawy do roszczenia wobec faktycznego sprzedawcy Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturXJ Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 drogi kolego, temat w którym napisałeś nie jest jedynym traktującym o zakupie moto z jukejowa na forum. proponuję użyć wyszukiwarki, odpowiedzi na wszystkie pytania już są - w archiwalnych postachjsz :) jeśli chodzi o wskazanie wyszukiwarki, to na Ciebie można zawsze liczyć. ps. odradzam "kupowanie od Anglika w polsce". bierzesz w ten sposób udział w oszustwie podatkowym... a ważniejsze jest to, że w razie kłopotów z motocyklem (uszkodzony, kradziony, itd) nie masz podstawy do roszczenia wobec faktycznego sprzedawcy A tu, to mnie zaciekawiłeś. Możesz rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi