yoyo Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 jak sasiad wychodzi i cos sie pluje to ja mu tak: cisza nocna po 22 i ide po drut i manetke przewiazuje na obroty ;] odrazu sie chowa w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superbike Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 :( w sumie jeszcze jedno pytanie? - zapalam moto , wbijam bieg i klapa- jade ale nie szybciej niz biegam- no chyba ze manetka na full , sprzeglo do polowy to wtedy jest kopyto- NIE REAGUJE NATYCHMIAST .- Rozpytalem na polskiej jezdzie posiadaczy TUAREG-ow czy maja tak samo i czy w ich silnikach jest membrana?- dostalem info ze nie maja membran (tylko gaznik , krociec i tyle) nawet kolega ktory ma aprilie af1-europe z tym samym silnikiem jej nie ma.-Wiec czemu ja mam?- moze to membrana powoduje tak zla prace silnika?-i dawny wlasciciel to cos wsadzil? - jak nie uporam sie z tym silnikiem tne rame i wstawiam 4T 125ccm bo juz nie moge poprostu dac sobie z tym rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 ale jak mozna wsadzić membranę tam gdzi enie ma na nią miejsca....poza tym nieco dziwne silnik 2T nowoczesnej konstrukcji a bez membrany?? dziwactwo moim zdaniem...jak nie jestes pewny wyciągnij ją i spróbuj odpalić .... będziesz wiedział wiecej na pewno... w książce od Dt jak jeszce ja miałem była serwisowa wartość domknięcia membran i było to max 0.8mm luzu między podstawą a listkiem w stanie spoczynku. Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 :icon_eek: w sumie jeszcze jedno pytanie? - zapalam moto , wbijam bieg i klapa- jade ale nie szybciej niz biegam- no chyba ze manetka na full , sprzeglo do polowy to wtedy jest kopyto- NIE REAGUJE NATYCHMIAST .- Rozpytalem na polskiej jezdzie posiadaczy TUAREG-ow czy maja tak samo i czy w ich silnikach jest membrana?- dostalem info ze nie maja membran (tylko gaznik , krociec i tyle) nawet kolega ktory ma aprilie af1-europe z tym samym silnikiem jej nie ma.-Wiec czemu ja mam?- moze to membrana powoduje tak zla prace silnika?-i dawny wlasciciel to cos wsadzil? - jak nie uporam sie z tym silnikiem tne rame i wstawiam 4T 125ccm bo juz nie moge poprostu dac sobie z tym rady.mialem to samo w mojej sendzie, zobacz czy na ssaniu jakos ruszy troszke lepiej, jesli tak to wina pływaka w gazniku Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superbike Opublikowano 15 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 WIECIE CO?- wydaje mi sie i moze nie mam racji ale przed oddaniem zestawu (tlok ,cylinder) do f-y Motor-Tech pamietam iz posiadalem stary tlok bez okien w plaszczu tloka.- Odebralem z tuleja juz nabita i tlokiem wertex od DT 80 ktory ma juz dwa okna w plaszczu od strony gaznika.- Kiedys zanim to padlo jakos inaczej moja Aprilia sie zachowywala--- teraz same problemy. - No a dwa moja membrana ma wstawke na wejsciu ktora zakrywa 50% wejscia- moze to przez nia silnik jest taki do kitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 WIECIE CO?- wydaje mi sie i moze nie mam racji ale przed oddaniem zestawu (tlok ,cylinder) do f-y Motor-Tech pamietam iz posiadalem stary tlok bez okien w plaszczu tloka.- Odebralem z tuleja juz nabita i tlokiem wertex od DT 80 ktory ma juz dwa okna w plaszczu od strony gaznika.- Kiedys zanim to padlo jakos inaczej moja Aprilia sie zachowywala--- teraz same problemy. - No a dwa moja membrana ma wstawke na wejsciu ktora zakrywa 50% wejscia- moze to przez nia silnik jest taki do kitu?I co z tym tłokiem. Porównałeś z jakimś oryginałem? Czy była inna przyczyna kłopotów z moto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi