Skocz do zawartości

Rozkladam rece z silnikiem-mam dosc

superbike
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

:flesje: probowalem juz wszystkiego- gaznik , zaplon itd- silnik inaczej chodzi- ma inny dzwiek ( jakby cos go bralo lub czegos bylo za duzo badz malo) nie osiaga pelnych obrotow. ---- Ale nie wiem czy to jest problemem bo wklad filtra powietrza jest upackany (znacznie) w benzynie a kolanko na wejsciu do cylindra jest uwalone czarna mazia (benzyna i olej) i przy odkreconej manetce widze ze to wycieka. ---- gaznik to SHA 14/12B bez mozliwosci regulacji ,przepustnica jest kwadratowa bez iglicy ,a plywak jest na stale (z zaworkiem ) --- membrana jak nowa.------- juz nie moge a dwa caly dzien sie napchalem i klapa zwlaszcza ze jestem trzy dni po sciagnieciu gipsu z nog i nie zabardzo moge chodzic--- no ale co sie dla motorka nie zrobi. :crossy: :flesje: --------p.s mimo ze chodzi swieca mokra ( zaoliwiona cos tak jakby)

Edytowane przez superbike

jak swieca w oleju to mogl pojsc simmering albo zla mieszanke zrobiles, jak nie ma mocy to moze pierscienie... obczaj czy bebechy są w dobrym starnie i czy tłok z korbowodem miejscami sie nie zamienili :crossy:

jak masz filtr paliwa w benzynie to coś nie tak z membrama bo w silniku z membrama paliwo sie nie może wracać z komory korbowej (jak np w wsk czy mz) i filtr musi być suchy

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

przepustnica jest prostokatna bez iglicy (fabrycznie) gaznik dell'orto SHA 14/12b - jutro rozkrece gaznik i zerkne w niego co jest nie tak-,. Gabka od filtra powietrza praktycznie cala jest nasiaknieta benzyna --- membrane mam nowa (malossi) wiec wykluczam awarie (nie przejechala nawet 10km).---- Tak mysle i jutro zerkne ze to moze byc plywak i leje benzyna z gaznika- a co za tym idzie dostaje 10-cio krotna dawke paliwa co powinna- datego sie dusi- ale to tylko moja teoria i jak znam zycie bedzie pech :buttrock:

po wyjeciu wkladu filtra lub zamianie na cienszy bez zmian :) - dusi sie i tyle --- mysle ze dozownik daje za duzo oleju i przy kolanku wydechu wrecz chlapie czarna gesta substancja- sprawdze to odcinajac dozownik i robiac normalnie mieszanke :crossy: -- czyli metoda prob i bledow. :)

jak to nie pomoze to wlej czystej benzyny, oczywiscie nie kaze ci na niej jezdzic, po prostu wlej pokop zobacz czy odpali ale nie jezdzil tylko na biegu jalowym zobacz jak to chodzi, a wedlug mnie jak to tak strasznie daje olejem to zobacz na oring od strony sprzegla...

to zrob to paliwo wedlug wlasniej mieszanki, zacznij od 1:50... ja bym wlal troche czystej zeby zalapal... tzn jak odpali to daj mu na obroty niech przepali ten olej i to wszystko co ma potem zrob mieszanke wlasna 1:50 najwiecej i pojezdzij na tym a potem zdaj relacje :biggrin:

:) a jednak- dozownik oleju wpuszczal za duzo i za bardzo :) ---- zostalo mi tylko wypalic olej z dyfuzora bo kopci jak rosyjski MIG-21- trzeba jechac do lasu bo dzis wlasnego domu nie widzialem :D - sasiedzi az wyszli mnie opie.......... :eek: