Kami Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Mam klopot z aprilia classic50.Kiedy włączam 1-ke to mi stuka, poprzedni własciciel powiedział ze spadł mu lańcuch i od tamtego momentu pojawilo sie to stukanie, a zeby bylo tego mało to teraz zaczynaja mi wyskakiwac biegi najczescie 2-gi. Czy ktos moze mi powiedziec co mam zrobic? :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lichy111WSK Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Jakto co zrobić, naprawić. Z tego co słyszałem aprilie jest ciężko samemu naprawić ale powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Ojej :rolleyes: Nie wiem czy w 50 tez tak jest, ale stukniecie (takie gdynk) podczas wbijania 1edynki to normal. Ale jesli wyskakuja Ci 2ka to dwie zebatki i moze wodzik do wymiany masz(tzn Aprilia ma :smile: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kami Opublikowano 6 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Ojej :rolleyes: Nie wiem czy w 50 tez tak jest, ale stukniecie (takie gdynk) podczas wbijania 1edynki to normal. Ale jesli wyskakuja Ci 2ka to dwie zebatki i moze wodzik do wymiany masz(tzn Aprilia ma :smile: ) To nie jest jedno stukniecie, tak jest na 1-ce dotad az zmienie na 2-ke pozniej wszystko jest ok procz tego ze czasami wyskakuje.Pozdrówka 4U :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superbike Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 mialem to samo- czeka cie polowienie silnika niestety i mozolne szukanie zebatek danego biegu. --- choc problemem moze byc tez jedna pierdola (tez sie z tym borykalem) za to aby bieg nie wyskakiwal odpowiedzialna w tym silniku jest w srodku zwykla kulka dociskana przez slaba sprezyne do walka ktory prowadzi i utrzymuje wodziki na swoim miejscu.------ P.s silnik aprili jest latwy w rozbiorce i mozna to zrobic w jeden dzien. :) chetnie bym pomogl ale niestety- gdzie Sosnowiec a gdzie Lodz. :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truwcio Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 całkiem możliwe ze masz wyłamany ząbek na zębatce od tego bieguwtedy chyba przy ruszaniu słyszalne jest najbardziej ,jeżeli to wyłamanie ząbka ale jak napisał kolega wyżej będzie potrzeba rozebrania silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kami Opublikowano 7 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 mialem to samo- czeka cie polowienie silnika niestety i mozolne szukanie zebatek danego biegu. --- choc problemem moze byc tez jedna pierdola (tez sie z tym borykalem) za to aby bieg nie wyskakiwal odpowiedzialna w tym silniku jest w srodku zwykla kulka dociskana przez slaba sprezyne do walka ktory prowadzi i utrzymuje wodziki na swoim miejscu.------ P.s silnik aprili jest latwy w rozbiorce i mozna to zrobic w jeden dzien. :biggrin: chetnie bym pomogl ale niestety- gdzie Sosnowiec a gdzie Lodz. :crossy: juz raz byl polowiony ale wszystko bylo robione na glupiego i szybko dlatego teraz poswiece nawet tydzien a bedzie zrobione :lapad: zaczynam od jutra :D .mimo ze dzieli nas tyle km. to dobrze ze jest jeszcze to forum :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kami Opublikowano 10 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 silnik rozebrany i jednak był urwany ząbek na zębatce 1-go biegu... :( teraz jest problem z dokupieniem, czy kto moze mi powiedziec gdzie to moge dostać :banghead: :buttrock: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superbike Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Poszperaj po alledrogo i poszukaj ( wyszukac po nazwie minarelli )- jest tego troche i bylo tez kilka twoich silniczkow --- masz tutaj (607882893 lub gg 8942668 ) tel i gg do chlopaka ktory ma na sprzedaz silnik RV (kompletny) za 400zl --- tylko wsadzic i smigasz ( zadzwon i sprawdz ) :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 mam skrzynie do am5/6.. odezwij sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McSb Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 potrzebny tylko tryb 1szego biegu, reszte ma zdrową... to jaka cena dla starego wyjadacza ( McSb ) ? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kami Opublikowano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Panowie kupiłam dzisiaj samą zębatke i zapłaciłam za nią 50zeta ;) teraz tylko złożyć i śmigać. Dziekuje wam wszystkim za pomoc i dobre chęci :) Pozdrawiam :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi