Gość Wojtas Opublikowano 8 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2004 niekażde kombinerki nadaja sie do tego celu 95% sie nadaje. Po trzecie: zakładajac przy pomocy blaszki, nie ma szans, że zawleczka wyskoczy w sinš dal Jak zlapiesz dobrze palcem to nie wyskoczy :!:Po czwarte: jest to o wiele wygodniejsza i szybsza metoda niż zakładanie kombinerkami Nie powiedział bym :twisted: 95% heh ciekawe jak to wyliczyłes :lol: No masz racje że jak złapiesz dobrze to nie wyskoczy, ale nie zawsze sie to udaje - wtedy zawleczka wyskakuje w świat Możemy zrobic konkurs kto sprawniej i szybciej złoży sprzęgło :lol: Tak naprawdę to każdy żyd swój towar chwali i będę nadal obstawał przy moim wynalazku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 8 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2004 Heh, ja to robie kombinerkami i szczypczykami (sam) jednocześnie. Tzn kombinerki z podkładka w jednej a szczypczyki z zawleczka w drugiej ręce. Przy odrobinie wprawy zajmuje to około 3 - 4 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 9 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2004 95% heh ciekawe jak to wyliczyłes Nie liczyłem :D podałem mniej wiecej ile sie nadaje ale moge sie oczywiscie mylic z tymi 95%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 9 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2004 A mi tam przy sprzegle robił mechanik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 9 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2004 Mój wynalazek skonstruowałem z kumplem po tym jak kupiłem do jawki nowe sprężyny i jednomilimetrowe podkładki i kombinerkami można było zakładać do usranej śmierci, a przy tym gubić kolejne zawleczki. Niedawno w warsztacie znalazłem jedną :lol: mimo ze jawki nie mam od 2 latpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 9 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2004 To nie wiem jakie reszta oprocz Wojtasa ma te sprezyny w sprzegle, bo ja jedna reka w zyciu nie docisnal bym tej sprezyny tak mocno i jeszcze wlozyl zawleczke. A moze jestem taki slaby :) . Dla mnie metoda Wojtasa jest o wiele prostsza i szybsza. Kazdy ma wlasne zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 9 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2004 To nie wiem jakie reszta oprocz Wojtasa ma te sprezyny w sprzegle, bo ja jedna reka w zyciu nie docisnal bym tej sprezyny tak mocno i jeszcze wlozyl zawleczke. A moze jestem taki slaby :) . Dla mnie metoda Wojtasa jest o wiele prostsza i szybsza. Kazdy ma wlasne zdanie... Bo do tego trzeba silnego chłopa, a nie troki od kaleson. :) :) :) :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_P Opublikowano 9 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2004 Wiatam!! Sprzeglo to najlatwiejsza rzecz w jawce ja sam zakladam te zawleczki w 5min bierzesz kombinerki naciskasz z gory i wkladasz zawleczeke czy to jest trudne !!!! :) :) :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 9 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2004 Wiatam!! Sprzeglo to najlatwiejsza rzecz w jawce ja sam zakladam te zawleczki w 5min bierzesz kombinerki naciskasz z gory i wkladasz zawleczeke czy to jest trudne !!!! Gdyby to bylo "takie trudne" ludzie nie tworzyli by o tym topickow :| :wali glową w blat: Ja zakladalem sprzeglo do WSKi z pomoca duzego klocka, ktorym przyciskam sobie sprzeglo (dociskam go mostkiem) i powolutku wkladam zawleczke :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_P Opublikowano 9 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2004 To niewiem dlaczego oni zakladajo takie tematy ...co oni sil niemajo :eek2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 9 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2004 To niewiem dlaczego oni zakladajo takie tematy ...co oni sil niemajo o boshe ... o BOSHE :) :) :) :) Zakladaje poniewaz albo maja problemy ze sprzeglem, albo chca poznac inne sposoby ... :| :arrow: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 10 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2004 A mi tam przy sprzegle robił mechanik A czemu sam nie robiłes :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 10 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2004 bo by popsul :) a tak w temacie patent jest dobry, sam robilem cos podobnego bo zakladalismy te zawleczki pare razy i pelno teraz tego u kumpla w garazu ( pewnie trafilo mi sie ze moje kombinerki byly w tych 5 % co sie nie nadawaly :) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 11 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2004 sam robilem cos podobnego bo zakladalismy te zawleczki pare razy i pelno teraz tego u kumpla w garazu ( pewnie trafilo mi sie ze moje kombinerki byly w tych 5 % co sie nie nadawaly ).A moze to nie te koombinerki tylko twoje rece sa lewe :) :lol: Nie no mozliwe ze sie wtrafiło. Mi tam jeszcze ani jedna zawlecka nie uciekła :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 11 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2004 hehe :) taaa nie powiem zebym nic nie pil jak skladalem silnik, ale po zalozeniu nowego sprzegla naprawde trudno bylo je sciasnac :) 8) dlatego zrobilem sobie taka jakby blaszke, ktora gdzies lezy i czeka pewnie na wiosenne rozpolawianie silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi